Загубата на близък и любим човек винаги е съпроводена с

...
Загубата на близък и любим човек винаги е съпроводена с
Коментари Харесай

Роднини винят лекари за смъртта на тяхна близка в Бургас

Загубата на непосредствен и обичан човек постоянно е съпроводена с огромна болежка за околните. Смъртта настава по разнообразни аргументи, само че когато няма разумно пояснение за нея, това буди тревожни въпроси. Такъв е и казусът на семейство от Бургас. Любяща майка и баба е издъхнала след направена интервенция в болница. 73-годишната Росица Тодорова Нейчева постъпва в лечебно заведение на 19 март. От този ден нататък стартират поредност от събития до денят на нейната гибел – 30 март. Историята описа пред дъщерята на умрялата.
Прочетете още
Марияна показа, че гастроентеролог е споделил на майка ѝ за нуждата да се направи интервенция на жлъчката. Органът бил калциран и можело да се пукне във всеки един миг. Ставало дума за рутинна лапароскопска интервенция. Ден по-късно интервенцията е осъществена.

„ Майка ми заплати 1200 лв. и в 10 часа към този момент е подготвена оперирана, в схващане е и всичко е наред. Има предпочитание да поспи, което е обикновено след интервенция с цялостна анестезия. Само след два часа обаче, стартират непоносими болки в региона на корема. Отварят я отначало и повече не е известно да е била в схващане 8 дни, до гибелта си, “ твърди тя.

Д-р Димов, който е направил интервенцията, изписва лекарство Хуман Албумин, на стойност към 130 лв.. Трябвало да се одобряват по две дневно. Семейството обезпечава препарата в продължение на четири дни. Не след дълго схващат, че той напълно не е бил нужен. Искат се и три банки кръв, от които в следствие откриват, че е влята единствено една.

Марияна взема решение да потърси второ мнение. Среща се с доктор Печев.

„ Не обърна никакво внимание на майка ми. Отказва ехограф и скенер след лапороскопската интервенция. Каза ми да я раздвижа, тя беше със страшни болки, след това ѝ биха болкоуспокоителна инжекция. В сряда сутринта разбрах, че е в реанимация, с цел да я отварят отначало. Казаха, че това е поради невниманието на Пейчев. Той имаше доста надменно поведение. Когато се чухме с нея сподели, че изпитва мощни болки и никой не ѝ обръща внимание. Не желая да осъждам „ Бургасмед “, желая просто доктор Димов и доктор Печев да си понесат отговорността, “ съобщи Марияна.

Тя твърди, че лекарят сутринта е срязал тънкото черво и след това започва перитонит, отравяне на кръвта, проблеми със сърцето, бъбреците отхвърлят, споделя още опечалената. 

По думите на лекаря след повторната интервенция функционалността на бъбреците е била възобновена, единствено се били борели за сърцето.

Пазят и финален диалог на Росица с неин непосредствен другар:



Дъщеря ѝ добавя, че след диалог с персоналната им лекарка, както и други експерти, схващат, че интервенцията не е била нужна. Дали това е по този начин, остава мистерия. Епикриза на умрялата жена не е издавана, защото фамилията е отказало. Отказали са също и аутопсия. Подписали документ, че при отхвърли от аутопсия, болничното заведение не носи наказателна и административна отговорност.

Починалата жена е лежала единствено месец по-рано в болница. Епикризата ѝ оттогава демонстрира, че тя е била изписана в положително здраве.

Роднините разказват Росица като добър и витален човек. До деня преди постъпването си в болничното заведение тя работела. Те желаят да предпазят и други хора от сходна покруса. С тях са се свързали доста поданици на региона, откакто дават публичност за случилото се и във обществените мрежи. Много от тях дефинират лечебното заведение като болница-морга. Голяма част описват истории сходна на тази, постоянно още веднъж замесват и името на доктор Димов.

GlasNews.bg  се свърза с болница " Бургасмед ". Ето и показаното от тях мнение по случая:

" Пациентката е призната по неотложност на 19.03.23г. в Хирургично поделение на МБАЛ „ Бургасмед ” ЕООД, гр.Бургас, с болки в корема, гадене и повръщане, и с обострена жлъчнокаменна болест. Болката се е засилила, станала е непрекъсната и не се е повлияла от извършено лекуване. Пациентката е била с съпътстващи болести - исхемична болест на сърцето и хипертонична болест.

След направените медико-диагностични проучвания и съвещания, пациентката е оперирана на 20.03.23г. сутринта, като й е осъществена лапароскопска холецистектомия и хепатотомия. По време на интервенцията е открит выпален и изпълнен с гной злобен мехур, след премахване на който е установено съществуването на цирей към черен дроб, който е евакуиран.

На идващия ден, лоради засилили се коремни болки, на пациентката е осъществена реоперация и е открита мезентериална тромбоза (доказана с хистологично изследване), без значение от извършената профилактична антикоагулантна терапия (за разреждане на кръвта). Като значим фактор за развиването й са наличните придружавапдй болести на сърдечносъдовата система при пациентката.

Тя е преведена в Отделение по анестезиология и интензивно лекуване, с продължаваща антикоагулантна терапия и друга терапия съгласно положението й. Въпреки извършената терапия, непрекъснатия 24-часов мониторинг, високопрофесионалната работа и старания на екипите, ангажирани с лекуването й, пациентката е умряла на 30.03.23г.

Искаме да уточним, че мезентериалната тромбоза е тежко положение, обвързвано с извънредно висока смъртност. Най-често се засягат хора над 60 годишна възраст. Води до преустановяване кръвоснабдяването на червата и некроза. Тя е една от главните последствия при хронични и нелекувани проблеми с кръвоносните съдове. Като съществена причина за мезентериална тромбоза се показват и хроничните проблеми с кръвообращението и влошеното положение на съдовете.

Чрез вашата медия желаеме да отправим нашите откровени съболезнования към фамилията и околните на умрялата жена. "
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР