Загрижеността за неприкосновеността на личния живот далеч не е приключила,

...
Загрижеността за неприкосновеността на личния живот далеч не е приключила,
Коментари Харесай

Google подгони приложения, които искат достъп до съобщенията и разговорите

Загрижеността за неприкосновеността на персоналния живот надалеч не е завършила, даже когато се придвижихме в новата година.През идващите седмици Гугъл ще отстрани приложения, които събират SMS известия и информация от регистрите на повикванията от потребителите на техния Play Store.
Новината служи като увещание на разработчиците за новата политика на интернет колоса, целяща да ограничи достъпа до SMS и разрешенията за обзор на листата повиквания, защото компанията се стреми да усъвършенства контрола на потребителите над личните си данни.

Новото ограничаване на Гугъл бе оповестено за първи път през октомври предходната година, като на разработчиците бяха дадени 90 дни, с цел да преразгледат своите претенции за позволения в приложенията, защото вниманието към неприкосновеността на персоналния живот се усили с многочислени кавги за приключване на данни през предходната година, в това число сагата на Cambridge Analytica и Фейсбук.

Миналата седмица Фейсбук също издаде предизвестие към разработчиците, употребяващи неговия инструмент за логване без ключова дума в техните приложения за Android, с цел да създадат промени, тъй че те са в сходство с новата политика на Гугъл.

Разработчиците могат да изберат да изпратят формуляр за декларация за позволения, с цел да разрешат по-нататъшен обзор от Гугъл, само че производителят на Android прецизно съблюдава условията и към този момент даже е отхвърлил някои претенции от програмисти. Отказ са получили даже приложения, основани особено за SMS/MMS функционалност , които сега към този момент са извадени от каталога. Изключение бе направено за приложението Tasker, което е релативно известно, с цел да притегли вниманието.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР