Загрижена съм за повишения риск от тежки наранявания и смърт

...
Загрижена съм за повишения риск от тежки наранявания и смърт
Коментари Харесай

Опасни ли са на пътя тежките електромобили

„ Загрижена съм за покачвания риск от тежки пострадвания и гибел при възможни произшествия, и то за всички участници в придвижването ”, сподели през вчерашния ден Хоменди пред борда на съвета. Тя уточни и няколко образеца, които демонстрират, че електрическите версии на даден модел обичайно са с към 30 – 35% по-тежки от оригинала с вътрешно горене, като в доста случаи единствено батерията на електровозилата тежи примерно колкото най-разпространения модел Honda Civic, отбелязва Associated Press.

По-голямата маса на батериите е съвсем наложително изискване, с цел да се обезпечи по-дълъг пробег с едно зареждане. Разработват се и по-леки акумулатори с по-малка маса и по-висок потенциал, само че към този момент електрическите автомобили надалеч надвишават тежестта на най-популярните транспортни средства с вътрешно горене.

Тревога буди и съвсем моменталното ускоряване при електрическите автомобили, с което не са привикнали нито другите участници в автомобилния трафик, нито пешеходците, тъй че реакцията им е непредвидима, само че нормално – мудна. Освен това електрическите автомобили са по-високи, тъй че водачите...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР