Загрижена жена от Пафос в Кипър се опитва на помогне

...
Загрижена жена от Пафос в Кипър се опитва на помогне
Коментари Харесай

Кипърката Надя събира пари за българина Стефан да се изнесе от гнусния матрак

Загрижена жена от Пафос в Кипър се пробва на помогне на безприютен българин, чийто мобилен телефон, паспорти и други движимости са били откраднати, до момента в който си спял в парка, откакто шефът му го излъгал и не му платил заплатата, написа cyprus-mail.com. Кипърката, който не желае да се показва с същинското си име и избира да я цитират като Надя, споделя пред уеб страницата, че желае да събере 400 евро за Стефан - и това не е същинското му име - с цел да може да стъпи на краката си.

Стефан е бил заставен да напусне жилището, който е наемал преди шест седмици, когато неговият шеф престанал да му заплаща.
Срамежлив и учтив, 36-годишният българин говорел български, гръцки и турски, написа кипърския уебсайт. Той пристигнал в Пафос в търсене на по-добър живот, защото в родното му място безработицата била доста висока. Попаднал на понтийски предприемач с компания в строителството. Разбрали се да взема 40 евро дневно. Той нямал банкова сметка и всичко се плащало кеш.

Надя видяла Стефан да спи върху остарял замърсен матрак в парка Дасуди в центъра, до момента в който разхождала кучетата си. След като го заговорила, схванала, че и той като нея е родом от България.

" Неговата история е доста тъжна и той няма никого, който да му помогне, тъй че аз взех решение, че би трябвало да опитам, " споделя тя пред кипърската медия.
Съпругът й приказвал неведнъж с шефа на Стефан и той непрекъснато лъжел, че ще му изплати дължимото.

След това кипърецът звънял на Стефан и го заплашвал. Българинът алармирал полицията, само че оттова споделили, че не могат да създадат нищо.
Стефан се е отказал да стои в Кипър, трябват му 400 евро, с цел да стигне до българското посолство с компанията на двама очевидци, които да му оказват помощ да вземе пасаван. Остатъкът е наемът, който дължи.

Междувременно той продължава да спи на матрака в компания на локални алкохолици, само че съгласно Надя, той се явява жертва на събитията. Сайтът Cyprus Mail приканва хората, които желаят да оказват помощ на изпадналия българин, да се обадят, те ще осъществят връзката.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР