Заградено с телена ограда междублоково пространство в Тракия възмути местни

...
Заградено с телена ограда междублоково пространство в Тракия възмути местни
Коментари Харесай

Телена ограда на междублоково пространство възмути пловдивчани: Някой ще се заколи

Заградено с телена ограда междублоково пространство в Тракия възмути локални поданици и предизвика междусъседски разногласия. Става въпрос за региона към блок 241 до парк Лаута.  Живущите в блоковете са си създали неподготвено футболно игрище, а  един от тях е решил и да загради терена. За задачата е опънал тел към дърветата, а проектите му били в бъдеще да засади увивни растения, с цел да се отличава „ оградата ”.
Прочетете още
За самото игрище е известен и кметът на Тракия Костадин Димитров, който е разрешил там да се слагат футболните порти и споделя, че живущите в региона са извънредно задружни и сами поддържат зелените площи в региона.

Въпросната тел обаче тормози други пловдивчани, които считат, че оградата е рискова и може да се стигне до сериозен случай. Читателка на TrafficNews.bg даже се е наранила, преминавайки оттова, като не е видяла загражденията.

„ Няма маркировка и не се вижда, нито на слънце, нито в тъмно време, за вечер да не приказваме. А когато бързаш, можеш да си нанесеш контузии и безусловно да се заколиш! Аз се ударих на въпросната ограда и по-късно махнах долната част, с цел да не се убие някой различен след мен, последваха крясъци от съседи на терасите, че им скапвам загражденията ”, написа нашата читателка.

Тя е изразила възмущението си и във фейсбук група, като проблема провокира спор. Според част от хората, заграждението е в профил на алеите за пешеходци и няма проблем с прекосяването, други обаче са съгласни с това, че оградата е рискова и може някой да пострада.

По-късно телената ограда е сменена със сигнални ленти, само че и по този начин възмущението не стихва.

„ Не може частни лица да заграждат общинска благосъстоятелност, това е неуместно ”, разяснява още нашата читателка.

Поради тази причина кметът на региона е разпоредил загражденията да бъдат напълно отстранени и получил увещание, че това ще се случи в най-кратък период.  Той е склонен, че оградата може да е рискова, само че и поздравява пловдивчаните, които поставят старания за междублоковите пространства.

„ Надявам се да намерим съидейници, които освен с хрумвания, само че и с дейности ще ни подкрепят да превърнем региона в още по-красиво място ”, съобщи той.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР