Заграбеното изкуство заема централно място в музея Mauritshuis в Хага,

...
Заграбеното изкуство заема централно място в музея Mauritshuis в Хага,
Коментари Харесай

Известни творби разказват своята история чрез виртуална реалност

Заграбеното изкуство заема централно място в музея Mauritshuis в Хага, Нидерландия. " Грабежът - 10 истории " слага 10 произведения на изкуството и тяхната история в светлината на прожекторите с помощта на виртуалната действителност. Изложбата се концентрира върху три интервала: колониално ограбено изкуство, обири на изкуство, осъществени от френски революционери през 1795 година, и изкуство, откраднато от нацистите от еврейски притежатели.
Вие, като клиент ще видите творбата, а по-късно обектът самичък ще споделя историята си. Става въпрос за предишното на предметите.
Марин Гроселинк, шеф на Mauritshuis

Автопортретът на Рембранд от 1669 година е едно от творбите на изкуството, които могат да се видят във VR. Картината е принадлежала на еврейското семейство Ратенау, само че е иззета от нацистите по време на Втората международна война. Квадригата на Бранденбургската врата в Берлин е друга известна творба. Тя е била взета от Наполеон през 1806 година
Мисля, че е доста мъчително да забележим всички тези произведения в мазетата на нашите европейски музеи, тъй като знаем, че хората, на които те принадлежат, са лишени от своето завещание.
Марин Гроселинк, шеф на Маурицхаус

Изложбата ще продължи до 15 септември. А от управата на музея се надяват, че ще има голям интерес. Те планират в бъдеще да има още такива иновативни събития.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР