Загиналият в мистериозна катастрофа Готвач на Путин има и две

...
Загиналият в мистериозна катастрофа Готвач на Путин има и две
Коментари Харесай

Кой ще наследи милиардите на Пригожин? Синчето на касапина не ще да дели

Загиналият в мистериозна злополука Готвач на Путин има и две малолетни дъщери

Според оценки на медиите, в случай че се съберат приходите на всички компании на починалия Евгений Пригожин и цената на недвижимите му парцели, се получава хубава сума от към 12 милиарда рубли (към 230 милиона лева), написа украинското издание Фокус уа.

Според наследството на починалия създател на ЧВК " Вагнер " синът му би трябвало с тези пари да се грижи за вдовицата на Пригожин, както и дъщерите му и майка си. Въпреки това, 25-годишният Павел, съгласно публицисти, не има намерение да споделя. Цялото имущество на ръководителя на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин, който почина при самолетна злополука, ще отиде при сина му, 25-годишния Павел Пригожин. На 8 септември 2023 година той встъпи в завещание.

Завещанието на Пригожин е оповестено в изданието Port. Според изискванията на наследството Павел би трябвало за сметка на наследството да „ обезпечи обичайно битие “ на вдовицата на Пригожин, малолетните му дъщери и майка му Виолета Пригожина. Последната има право на 10% от наследството.
 Павел Пригожин желае да прибере всичко
Павел ще получи градска къща в Санкт Петербург в квартал Лахта и имот земя под нея. Общата кадастрална стойност е 32,5 милиона рубли (над 600 000 лева).

Също по този начин, съгласно наследството, синът на Пригожин получава:

- Wagner Group LLC;

- дял във филмовата компания Aurum LLC;

- компания за търговия и отдаване чартърен на нежилищни недвижими парцели LLC " Ритъм " ;

- дружество за ръководство и търговия с недвижими парцели Concord Management and Consulting LLC;

- кетъринг компания Concord Catering LLC;

- кетъринг компания LLC " Конкорд М " и доста други.

Ако сумирате приходите на всички компании със цената на недвижимите парцели, получавате почти 12 милиарда рубли.

Медиите пишат, че е избухнал скандал в фамилията на Пригожин поради наследството, защото Павел отхвърля да показа наследството.

Също по този начин синът на притежателя на ЧВК Вагнер има намерение да събере всички задължения към татко си. По-специално, Министерството на защитата дължи на Concord минимум 75-80 милиарда рубли. В наследството се показва, че при положение на гибел на Павел, отвод от завещание или други условия, наследството ще бъде разграничено по равно сред вдовицата на Пригожин Любов Кряжева, неговите пълнолетни дъщери, както и неговия внук Евгений Пригожин, роден през 2021 година

Ако дъщерите получат наследството, те ще би трябвало да устоят майката на Пригожин. В този случай брачната половинка не се загатва в наследството. На 23 август 2023 година в Тверска област на Руската федерация се разруши бизнес самолетът RA-02795, в който се намираха ръководителят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин, както и неговият асистент Дмитрий Уткин.

Освен тях на борда е имало още пасажери и личен състав. Всички починаха. На 17 септември стана известно, че Руската федерация е основала нова частна военна компания, с цел да притегли останалите „ вагнеровци “ на Евгений Пригожин. ЧВК ще се управлява директно от съветското министерство на защитата и от военачалник Сергей Суровикин.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР