Загиналият при приземяване на летището в Балчик пилот е 52-годишният

...
Загиналият при приземяване на летището в Балчик пилот е 52-годишният
Коментари Харесай

Приключи огледът на разбилия се в Балчик самолет

Загиналият при приземяване на летището в Балчик водач е 52-годишният варненски предприемач Севдалин Вълнаров. Това оповестява " 24 часа ", базирайки се на източници от авиацията.
Любителят водач е зам.-председател на Българската асоциация на консултантските компании по железопътно строителство, изпълнителен шеф е на компания " Рубиком инженеринг ".
Мъжът взел удостоверение за водач преди две години и три месеца, изкарал е курса в Авиационния център в Долна Баня. Със съучастник купили двуместен аероплан Cirrus SR22 от Испания.
В Балчик към този момент завърши огледът на разрушилата се в петък вечер машина. Самолетът не се е запалил, сподели шефът на проверяващото звено Христо Христов. За страдание приборите са разрушени и е мъчно да се каже с каква скорост се е приземил. " Очевидци са декларирали пред проверяващите, че тя е била висока, само че това е субективно чувство ", разясни Христов.
Най-вероятно причина ултралекият аероплан да се обърне е жестоко кацане, при което е подскочил и се е обърнал, след което е последвало раздробяване. Вятърът е бил към 2-3 м/сек, непряк и леко пулсиращ, само че съгласно проверяващите, не той е причина за преобръщането.
Вчера към 17.45 ч. самолетът излетява от летище Лесново. Летял е в неконтролирано въздушно пространство на височина 3100 м, след което минава през въздушното пространство на летище Варна и в 18.54 ч. е предаден за кацане на летище Балчик. Пилотът е удостоверил, че е осъществил контакт с летище Балчик и се е насочил за кацане.
Самолетът се е приземил твърдо, при което е подскочил, при такава обстановка е неуправляем, споделиха от звеното. След това се прекатурва през крило по тил и както се откри беше открито през днешния ден при огледа, се разпада.
Това е третият случай във въздуха за последната седмица. На 22 август край Шумен падна аероплан " Пайпър " с двама на борда, татко и наследник. Предния ден пък боен хеликоптер закачи жици при Стамболийски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР