Загиналият при престрелка до елховското село Голям Дервент граничен полицай

...
Загиналият при престрелка до елховското село Голям Дервент граничен полицай
Коментари Харесай

Убитият граничен полицай Петър Бъчваров готвел сватба

Загиналият при престрелка до елховското село Голям Дервент граничен служител на реда е готвел женитба с обичаната си, заяви Нова тв.

Петър Бъчваров е на 32 години. Последните 8 от тях е на работа в " Гранична полиция ". Родом е от Елхово, неговият татко е бил шеф на локалното ръководство на Министерство на вътрешните работи. Майка му е учителка. Едно дете е в фамилията. Петър не е бил женен, само че негови близки споделят, че е възнамерявал женитба с приятелката си.

От главното учебно заведение, през школата в Пазарджик, до работата един до друг на граничната вадичка, синът на Величка Динева и убитият Петър Бъчваров са съвсем неразделни. Един изстрел трансформира това.

 

" Снощи в 5 часа са били дружно и си бил купил кола. Тази вечер имали спогодба да почерпи за новата кола. Отиде на промяна и не се върна ", сподели дамата. Тя познава убития Петър от дребен. Често изпитва боязън за сина си, който също е граничен служител на реда. " Нашите служители на реда не са предпазени. Носи револвер, няма право да стреля - ми той го носи единствено да му тежи ", споделя Величка Динева.

Хората в региона виждат мигранти всеки ден. Напоследък все по-често. Потресени са от убийството на граничния служител на реда. Жителите на пограничните села считат, че до момента в който България и Турция не се схванат каналджиите да бъдат спирани още преди границата, обстановката няма да се промени.

Шокирани от случилото се, хората от селото споделят, че мигранти всекидневно минават границата ни и от години живеят в боязън.

" Аз съм работил горе на границата от януари месец до април. Полагахме кабели на камерите и сме ги виждали. Турците им оказват помощ. Слагат стълби, качват се и минават ", показа локален гражданин пред bgonair.

Хората в Елхово се пробват да намерят пояснение по какъв начин се стигна до гибелта на младия граничен служител на реда и кой носи отговорност. Негласно се знаело, че на служителите на реда им е неразрешено да стрелят.

" Едно време такива служители на реда нямаше, ходеха военни, отново по двойки, а в този момент един взема решение и гърми ", разяснява възрастен мъж от селото.

Погребението на сержант Бъчваров ще е на следващия ден в гробищния парк на Елхово. Утре е разгласен и за ден на печал в града.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР