Загиналият фен на Ботев след сбиване в Солун в неделя

...
Загиналият фен на Ботев след сбиване в Солун в неделя
Коментари Харесай

Българин загина в Солун след нападение на гръцки футболни фенове

Загиналият почитател на Ботев след сборичкване в Солун в неделя е Тоско Бозаджийски, на 28 години.

Той е известен измежду ентусиастите на пловдивския отбор като водеща фигура в активността на агитката. Facebook страницата на Bultras - организацията на почитателите на Ботев, разгласява негова фотография и съболезнования.

Пловдивчанинът е умрял след борба на ултраси близо до паркинг в центъра на Солун, където 15-ина въоръжени с бухалки и ножове са нападнали български ентусиасти.

" Инцидентът породи през вчерашния ден в следобедните часове. При сборичкване българските почитатели са били нападнати. Те са се канели към този момент да си пътуват за страната след осъществяване на мача, който беше в събота в действителност. Нападнати са от гръцки почитатели с бухалки, с мотоциклети, каски, маскирани, качулки. За страдание докторите не са могли да спасят едното момче, което е ударено от кола при сбиването. Други двама бяха прегледани в болничното заведение. Изписани са още в среднощ. Полицията сне свидетелските показания. В момента се търсят и нападателите, и колата, която е блъснала момчето ", сподели консулът ни в Солун Красимир Тулечки.

Българските почитатели са пътували за мача Арис - ПАОК - свирепо дерби на Солун, което постоянно приключва със конфликти сред ултраси.

Няколко последователи на Ботев са подкрепили Арис - сходните цветове на двата тима сътвориха близки връзки на двете ултрас организации, а офанзивата е пристигнала от хулигани на ПАОК.

При нея към починалия е имало още 7-8 пловдивски почитатели.

Според гръцката полиция, при сбиването 28-годишният българин е ударен и е паднал на уличното платно, където е ударен от преминаващ автомобил.

Една от версиите е, че Тоско е бил наръган с нож, преди да падне пред автомобила.

Други двама българи са ранени, само че без заплаха за живота. Единият е опериран, откакто е ударен с камък в главата. Властите са задържали 14 души за нападението.

Според първите информации в месните медии от тази заран, водачът на колата, блъснала българина, към момента се търси. Вероятно това е бил автомобил, ръководен също от ултрас на ПАОК, който е оказал помощ за отдръпването на нападателите.

ФК Арис също излезе с публично послание след трагичния случай и прикани полицията да работи и да открие убийците.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР