Загинали са всичките шест души на борда на австралийския хидроплан,

...
Загинали са всичките шест души на борда на австралийския хидроплан,
Коментари Харесай

Няма оцелели при падането на хидроплана край Сидни

Загинали са всичките шест души на борда на австралийския хидроплан, който се разруши и падна при неизяснени към този момент условия в дълбоки води в река Хоксбъри северно от Сидни през днешния ден, в навечерието на Нова година, съобщи Ройтерс.

Петимата туристи били на обичаен предновогодишен обяд в един от екзотичните заведения за хранене край реката в залива Ерусалим на 40 км северно от най-големия град на Австралия, където парчета от самолета и разлято гориво бяха открити на водната повърхнина. Дълбочината на това място е забележителна и самолетът не се вижда от повърхността. Шестият е водачът.

Спасителни екипи дойдоха на мястото на злополуката и започнаха гмуркания към самолета, легнал на дъното, и изваждаха едно по едно телата на починалите. От полицията споделиха, че е прекомерно рано да се гадае за повода за злополуката. Не се оповестява нищо и за самоличността на петимата пасажери. В момента се организират диалози с няколко очевидци, които били в лодките си в реката, която е многолюден воден път, изключително в предновогодишните дни. Според няколко австралийски медии четири от жертвите са английски жители, въпреки че това към този момент не е доказано от полицията. Външното министерство в Лондон заяви, че е в непрекъснат контакт с локалните управляващи в Сидни и е в подготвеност да даде консулско подпомагане.

Полети с хидроплани от пристанището на Сидни до заведенията за хранене край река Хоксбъри са известни измежду туристите и имат към този момент 80-годишна история, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Самолетът, който катастрофира, е благосъстоятелност на компанията "Сидни Сийплейнс ". От услугите за развлекателни полети с тази компания по този известен маршрут са се употребили и звезди, като американския софтуерен магнат Бил Гейтс и редица кино и поп звезди.

Изпълнителният шеф на компанията Аарон Шоу сподели по националната телевизия Ей Би Си, че водачът прибирал другарската компания от новогодишен обяд в един от заведенията за хранене на реката към Сидни, когато самолетът се разрушил към 15:15 ч локално време през днешния ден.

Австралийската организация за транспортна сигурност съобщи, че стартира следствие на злополуката и прикани възможни очевидци да се явят пред управляващите за показания. Местен полицейски началник сподели пред кореспонденти, че следва подробен оглед на самолета, с цел да се реши по кое време той може да бъде вдигнат от дъното.

Той добави, че следователите са по отношение на компанията оператор на полета за идентифициране на жертвите, и техните фамилии ще бъдат известени, преди имената им да бъдат обществено оповестени.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР