Загинали са поне петима, ранените са над 40Сред ударените от

...
Загинали са поне петима, ранените са над 40Сред ударените от
Коментари Харесай

Джип сгази десетки на парад

Загинали са най-малко петима, ранените са над 40
Сред ударените от возилото има и деца

Няма данни да е тероризъм

Най-малко петима души починаха, а други над 40 бяха ранени, откакто джип се вряза в множеството, събрало се на коледен церемониал в град Уокеша, US щата Уисконсин, съобщи Би Би Си.

Във фейсбук локалната полиция заяви, че броят на умрелите може да се промени поради положението на някои от ранените и добави, че има задържан обвинен, за който не бяха дадени детайлности.

Няма изясненост и за повода или вероятния претекст за случилото се. Но за момента нямало учредения да се допуска, че става въпрос за тероризъм. Според медии проверяващите органи допускат, че мъжът с джипа е бягал от друго място, когато се е натъкнал на парада. В Уокеша, с население към 72 000 души, той се организира всяка година в неделя преди Деня на благодарността (последният четвъртък на ноември).



Трагичният случай е бил записан от медии, излъчващи парада, както и от мобилните телефони на очевидци. На записите се вижда по какъв начин джипът нахлува в трасето на парада, като блъска защитните заграждения, и минава с висока скорост измежду множеството хора. Полицията стреляла по джипа в опит да го спре. Блъснати са били и деца, в това число танцов отбор от девойки на възраст сред 9 и 15 години.

„ Имаше разпръснати помпони и обувки и разлят на всички места парещ шоколад. Трябваше да мина от едно смачкано тяло на друго, с цел да намеря щерка си”, споделя свидетел, чиято щерка била в танцовия състав.

„ Видяхме джипа. Просто натисна педала до ламарината и приближаваше с цялостна скорост по маршрута на парада. И тогава чухме мощен тропот и оглушителни крясъци и писъци от хората, ударени от транспортното средство”, описа пък различен локален гражданин.

Шефът на пожарната Стивън Хауърд уточни пред кореспонденти, че неговият отдел е откарал 11 възрастни и 12 деца в околните лечебни заведения след случая.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР