Загинал е в близък бой до село Синковка Тленните останки

...
Загинал е в близък бой до село Синковка Тленните останки
Коментари Харесай

Убитият в Украйна българин Светослав Славков е бил обкръжен от руската армия, тялото му още лежи на фронта

Загинал е в непосредствен пердах до село Синковка
Тленните остатъци на нашия съотечественик Светослав Славков, умрял предходната седмица на бойното поле в Украйна, към момента са на фронтовата линия, съобщи “Контракоментар ” (на Асен Генов).

Всичките три опита да бъде изтеглено тялото досега не са били сполучливи поради непрестанния обстрел от съветска страна. Затова оповестява от Киев нашият съотечественик Юрий Косев, който се свърза с командира на Славков. И той е българин, а на фронта е от близо две години. По неговите думи Светослав е минал тримесечно образование, откакто се е включил като доброволец. Изучавал е украински език и е разбирал командите, които е получавал. Прехвърлен е дружно с частта, в която служи в Купянск, за укрепване на фронта.

Загинал е в непосредствен пердах до село Синковка, откакто е бил обграден дружно с други трима украински бойци. И сега се водят доста тежки боеве, които са причина за големи загуби и от двете страни.

Междувременно пред NOVA в предаването " На фокус " приказва различен българин, който образова снайперисти за украинската войска. Той е познавал Светослав от скоро, трябвало е да се видят. Заради работата си в Украйна пожела да остане неизвестен.

Той описа, че последно е приказвал със Светослав през декември предходната година. „ Българите в Украйна сме доста малко и би трябвало да си оказваме помощ “, показа боецът. „ Можех да му оказа помощ с екипировка, образование, да откри по-добро поделение “, сподели той. По негови думи Светослав е бил в обособен пехотен батальон. Военният описа, че мъжът е умрял в непосредствен пехотен пердах.

Войникът изясни, че в Украйна образова групи на Главното разследващо ръководство на страната и посочи, че става дума за високоточкови стрелци. По негови думи идеята на Украйна е обективна и си коства да бъде подкрепена.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР