Загасен е пожарът, който избухна преди обед във военния завод

...
Загасен е пожарът, който избухна преди обед във военния завод
Коментари Харесай

​Загасен е пожарът във военния завод Дунарит ​

Загасен е пожарът, който избухна преди обед във военния цех „ Дунарит ". Няма потърпевши хора. Всички служащи бяха евакуирани. Евакуирани са били и децата от учебното заведение и детската градина в близкото село Николово и град Мартен. Няма данни за замърсяване на въздуха в региона.

Мартен, Русе Николово, Русе
 © БГНЕС
Пожарът е тръгнал от смесител за взривни субстанции. По това време в цеха, в който се работи с тротил, са били 10 души. Всички 700 служащи в завода незабавно са били евакуирани. На мястото на случая са изпратени 5 пожарни екипа. Не е горяло цялото помещение, а единствено западната част. Цехът е обследван с дрон с термокамера. Температурата в него е спаднала до 30 градуса. От пожарната са безапелационни, че няма заплаха от гърмеж.

Още не е явен размерът на вредите от пожара, тъй като в идващите 24 часа никой няма право да влиза в завода. Но сигурно е погубен покривът на цеха, откъдето е тръгнал огънят. Работниците ще могат да се върнат на работа още в понеделник. В центъра на прилежащото село Николово е ситуирана мобилна станция на екоинспекцията, която за момента не е засякла обгазяване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР