Загърбваш личния си интерес и работиш за обществото – това

...
Загърбваш личния си интерес и работиш за обществото – това
Коментари Харесай

Проф. Веселин Методиев: Загърбваш личния си интерес и работиш за хората

Загърбваш персоналния си интерес и работиш за обществото – това е ключът към постигането на положителното, сподели в студиото на bTV проф. Веселин Методиев.

„ Зная, че е допустимо да се появи положителното. Като споделям вероятното положително се сещам за заглавието на една книга. Всеки човек, подложен в обстановка да се лиши от личния си интерес и да направи нещо за обществото, може да доближи до положителното. Някои го вършат, други – не го вършат “, сподели професорът, който преподава в Нов български университет.

Според него човешкото оглупяване не е български патент. Той даде образец с американците и избора на Тръмп за президент. „ От друга страна залогът е доста огромен, тъй като диктатори като Путин чакат тъкмо това – демокрацията да се пропука, поради негласуването. Отказа от гласоподаване в действителност подронва демокрацията “, безапелационен е проф. Методиев.

Преподавателят в Нов български университет регистрира, че хората всеобщо нямат историческо мислене. Той акцентира, че обстановката в света съществено се е трансформирала през последните две години. „ Дано въпреки всичко да надделее здравия разсъдък “, акцентира проф. Методиев.   

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР