Загадката на Sofia24.bg на 9 август е свързана с една

...
Загадката на Sofia24.bg на 9 август е свързана с една
Коментари Харесай

Тя е била съпруга на секссимволите Дон Джонсън и Антонио Бандерас, а днес има повод да почерпи

Загадката на Sofia24.bg на 9 август е обвързвана с една актриса, която е родена на днешната дата през 1957 година в Ню Йорк. Тя е притежател на " Златен глобус " през 1988 година за филма " Работещо момиче ". Филмът й носи номинация за " Оскар " и е шлагер в боксофиса. Актрисата е родена е в актьорско семейство. Дъщеря е на актрисата Типи Хедрен, известна с присъединяване си във кино лентата на Хичкок  " Птиците “. Баща ѝ Питър Грифит е актьор, загърбил кариерата си в промишлеността, с цел да заеме поста на изпълнителен шеф в рекламна компания. Познахте ли я? Става въпрос за Мелани Грифит. 

Тя взе участие в реклама едвам на 9-месечна възраст. Дебютът й в киното е през 1975 година в трилъра на Артър Пен " Среднощни ходове ", където едвам 17-годишна има гола сцена. Следват поредност от несполучливи филми, до момента в който не изиграва ролята на наркоманка във кино лентата " Още един ден в парадайса “ (1998). След това следва и мощно присъединяване във кино лентата " Луди в Алабама “ (1999). 

След този временен триумф се снима единствено в дребни функции в самостоятелни филми.  По време на фотосите на филма Two Much (1995) Мелани се влюбва в опитващия се да пробие в Холивуд испанец Антонио Бандерас. Тя твърди, че това е било обич от пръв взор. Скоро двамата подписват брак и през септември 1996 година им се ражда щерка. Бракът им продължава 18 години, до 2014 година, когато двойката афишира " приятелския " си бракоразвод.

В кариерата си има номинация за " Оскар " и BAFTA през 1989 и 1990 година (за " Работещо момиче " ), 2 награди и 4 номинации за Златен глобус, номинация за " Еми " (за сериала " RKO 281 " през 2000 г.), номинация от Австралийския кино институт (за " The Night We Called It a Day " от 2003 г.) и доста други.

Мелани се е омъжвала четири пъти за трима мъже - два пъти за Дон Джонсън и за Стивън Бауър и Антонио Бандерас. Актрисата има 3 деца. Любопитен факт от нейния живот е, че среща първия си съпруг Дон Джонсън, когато е единствено на 14, и двамата имат връзка в продължение на 4 години преди да се оженят. Дъщеря им Дакота Джонсън също е актриса. Мелани Грифит се омъжи за Джонсън през 1976 година. Дъщеря им Дакота се роди през втория им брак, който продължи от 1989 година до 1996 година.Тя беше омъжена за Стивън Бауър от 1981 година до 1989 година, като двамата имат наследник Александър. От брака с Антонио Бандерас актрисата има щерка Стела на 21 години.

Едва 23-годишна Мелани става жертва на злополука на " Сънсет бул. " в Холивуд, вследствие на която би трябвало да пие мощни болкоуспокоителни поради контузия на гръбначния дирек. Тя се пристрастява към тях и до ден-днешен се бори със зависимостите си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР