Загадката на Sofia24.bg на 22 септември е свързана с един

...
Загадката на Sofia24.bg на 22 септември е свързана с един
Коментари Харесай

Той е бил адвокат преди да се превърне в световноизвестен оперен певец! Неговото O Sole Mio е обичано в цял свят

Загадката на Sofia24.bg на 22 септември е обвързвана с един оперен артист. Той  роден с вродена глаукома, като на 12-годишна възраст дефинитивно изгубва зрението си в резултат на удар с топка при игра на футбол. Пял е в оперите Бохеми, Тоска и Трубадур. Познахте ли го? Става въпрос за Андреа Бочели. Тенорът е роден на 22 септември 1958 година в град Лаятико. 

Като дете стартира да учи музика. Започва да свири, когато е на 6 години, а по-късно се научава да свири на саксофон и флейта. На 14-годишна възраст момчето печели първия си музикален конкурс, където извършва известната ария " O Sole Mio ". 

Любовта му към музиката е добре известна на цялото семейство - роднините му постоянно го молели да пее за тях по време на фамилни събирания. След като приключва главното си обучение, Бочели стартира да учи в Университета в Пиза. Той в действителност учи и приключва като лекар по право. Работил е като юрист, назначен от съда, в продължение на една година, преди да реши да се занимава с музика.

Андреа Бочели е изпълнявал дуети със Селин Дион, Кристина Агилера, Лаура Паузини и други. Има издадени 20 албума, от които са продадени над 70 милиона копия по целия свят. През 1999 година дуетът на Бочели със Селин Дион, озаглавен " Молитвата ", печели " Златен глобус за най-хубава истинска ария ". Също по този начин печели номинация за " Оскар за най-хубава истинска ария ". 

Освен това печели две номинации за " Грами " през 2000 година: " Най-добро съдействие с поп и вокал за най-хубаво поп вокално осъществяване ".

Първата му брачна половинка е Енрика Чензати. Двамата се женят през 1992 година. Имат две деца - Амос и Матео. Двойката се развежда през 2002 година. През 2012 година Вероника Берти му ражда момиче - Виржиния. През 2014 година Андреа се дами за Вероника. Бочели живее в италианския град Форте дей Марми.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР