Загадката на Sofia24.bg е свързана с един емблематичен актьор. Той

...
Загадката на Sofia24.bg е свързана с един емблематичен актьор. Той
Коментари Харесай

Бил е сервитьор и санитар, а сега е любимец на милиони хора по света

Загадката на Sofia24.bg е обвързвана с един емблематичен артист. Той е роден на 8 август 1937 година в Лос Анджелис, в еврейско семейство, произхождащо от Украйна и Румъния. Проявява музикален гений и се учи да свири на пиано за наслада на майка си, която мечтае да стане един ден фамозен пианист. Постъпва в университета в Санта Моника, с цел да учи музика и медицина, само че се проваля поради слаб триумф. След тоа взема решение да постъпи в любителския спектакъл " Плейхаус “ в Пасадена, където един от преподавателите му споделя, че е предназначен да бъде артист.

През идващите 8 години работи като сервитьор, санитар и демонстратор на играчки в детски магазин, с цел да може да изкарва прехраната си. Междувременно върви на актьорски прослушвания, само че на всички места го отхвърлят под претекст, че е доста невисок и прекомерно противен.Той е висок единствено 1,67 см. Дебютира в киното на 30 години, а точно през 1967 година с кино лентата " Абсолвентът ", който е безспорен шлагер. В този филм Дъстин Хофман играе 21-годишно момче, прелъстено от стара дама. 

След това прави блестящи функции в   " Среднощен каубой “,  " Малък огромен човек “,  " Сламените кучета “,  " Лени “,  " Крамър против Крамър “,  " Тутси “,  " Рейнман “,  " Да разлаем кучетата “,  " Запознай ме с вашите “ и доста други. И идва огромният филм на живота му - " Крамър против Крамър " на Робърт Бентън. За ролята на Тед Крамър - Дъстин Хофман получава " Оскар " за най-хубава мъжка роля и " Златен глобус " за най-хубав артист в драма през 1979 година. 

Към днешна дата обаче той може да се похвали с много театрални функции, както и с присъединяване си в над 40 кино лентата. Носител е на два " Оскар " -а, шест награди " Златен глобус ", четири БАФТА и две награди " Еми ". Той има два брака и общо шест деца. Четирима от наследниците му също са артисти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР