Загадката на Sofia24.bg е свързана с един американски актьор, който

...
Загадката на Sofia24.bg е свързана с един американски актьор, който
Коментари Харесай

Той е холивудска легенда, каквато е баща му, както и съпругата му! Любопитно е, че с жена си са астрални близнаци

Загадката на Sofia24.bg е обвързвана с един американски артист, който е роден на 25 септември 1944 година в Ню Брънзуик. Той е наследник на друга огромна легенда на Холивуд - Кърк Дъглас и на английската актриса Даяна Дил. След осмата си година израства при майка си и втория си татко в Кънектикът, само че прекарва ваканциите с родния си татко. Майкъл учи драма в университета в Калифорния. Започва холивудската си кариера като асистент-режисьор на някои от филмите на татко си от 60-те години на предишния век. 

Майкъл има две години по-малък брат - Джоел. Има бурно детство и даже е изключен от учебно заведение, откакто стартира да бяга от часове, да пие алкохол и да кара мотор. Единственият, с който се преценява, е татко му, от който има почит поради това, че е имал сложен живот на млади години, само че е съумял да покори Холивуд.

Кърк Дъглас не желае синовете му да стават артисти. Но Майкъл въпреки всичко се записва да учи драма в университета в Калифорния. Започва кариерата си като асистент-режисьор на някои от филмите на татко си през 60-те години на предишния век. Участва и в няколко телевизионни драми, само че за първи път печели популярност в ролята си в сериала от 70-те  " Улиците на Сан Франциско ". Той даже режисира две от сериите.

Когато е 29-годишен - през 1975 година, става изпълнителен продуцент на паметния филм на Милош Форман  " Полет над кукувиче гнездо ", в който Джак Никълсън изиграва една от най-хубавите си функции. Лентата получава пет награди " Оскар ", в това число и за най-хубав филм. Следват доста сполучливи функции за самия него - в " Китайски синдром ", " Войната на семейство Роуз " и " Фатално привличане ", където е първото му запаметяващо се партньорство с актриса - Глен Клоуз. Но през 1992 година излиза " Първичен инстинкт ", който Дъглас прави възторг дружно с Шарън Стоун.

Той си партнира в " Перфектно ликвидиране " с Гуинет Полтроу и в номинирания за Оскар " Трафик “ със брачната половинка си - Катрин-Зита Джоунс.

За първи път Майкъл Дъглас се дами през 1977 година за Диандра Лукър, с която имат един наследник – Камерън. Разделят се през 1995 година През 2000 година той се дами за дългогодишната си другарка - Катрин Зита-Джоунс. Още същата година се ражда синът им Дилън, а след 3 години и щерка им Карис. По-късно споделя, че се е влюбил в нея, когато я е гледал в " Маската на Зоро " и още тогава е желал да стане татко на децата ѝ. Любопитно е, че и двамата са родени на 25 септември. Една от най-щастливите двойки на Холивуд отбелязва двойния си празник, като 25 септември. Красивата актриса става на 54 години, а артистът - на 79. 

Дъглас е деятел за поддръжка на човешките права. Като продуцент и артист той потвърждава, че може да е на нивото на татко си.

През тази година Майкъл Дъглас бе почетен с почетната премия на фестивала в Кан за повсеместен принос. Американската актриса Ума Търман показа на сцената Дъглас, като го назова " исполин " и " звезда вечно ", а публиката го приветства на крайници. 

Катрин Зита-Джоунс е родена на 25 септември през 1969 г. в уелския град Суонзи. На единадесет години се снима в лондонска продукция, а на петнадесет години се мести в Лондон и стартира да търси актьорска изява. През 1991 г. става известна в обединеното кралство с големия триумф на " Darling Buds of May “, ефирен сериал, в който играе по-голямата щерка във фермерско семейство.

През 2000 г. изиграва брачната половинка на наркобос в спечелилия " Оскар " - " Трафик “ на Стивън Содърбърг, за която си роля е номинирана за премия " Златен глобус за най-хубава поддържаща актриса ". През март 2003 година бременната Катрин Зита-Джоунс печели " Оскар " за присъединяване си в музикалния филм " Чикаго ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР