Загадка е как възникват и как се усложняват алергиите в

...
Загадка е как възникват и как се усложняват алергиите в
Коментари Харесай

Влажните кърпички отключват и хранителни алергии при децата

Загадка е по какъв начин пораждат и по какъв начин се усложняват алергиите в детството. Ново изследване на Northwestern University  допълва познанието като разкрива една от „ рецептите “ за тази висока сензитивност.

 Това са съставки във влажните кърпички, които майките използват всеки ден от най-ранна възраст, с цел да почистват тялото и най-много ръцете на хлапето.
Учените откриват, че 35% от децата, които страдат от хранителни алергии, имат някаква форма на екзема. Затова позволяват, че това е имунният отговор от страна на кожата, чийто лекомислен пласт се трансформира под влияние на съставки в хигиеничните кърпички.

„ Въздействието на влажните кърпички върху кожата се явява една от аргументите за алергия и по отношение на хранителни артикули, дружно с редица генетични фактори, които подготвят към тази свръхчувствителност “, настояват учените, представени от Good Housekeeping.

Те от дълго време подозират, че сред кожните реакции и питателните алергии има избрана връзка. След като ревизират това с лабораторни опити, откриват съставна част във влажните кърпички, обвързвана с кожните алергии - натриев лаурилсулфат. Чувствителните към нея развиват и хранителни алергии към разнообразни артикули. 

Как тъкмо се „ отключва “ хранителната алергия следва да бъде изяснено. Учените позволяват, че химичните субстанции от кърпичките повреждат защитните механизми на кожата, проникват в организма и оказват влияние на имунитета.

Източник:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР