Загадъчният алуминиев клин е открит през 1974 г. на два

...
Загадъчният алуминиев клин е открит през 1974 г. на два
Коментари Харесай

Алуминиев клин на 11 000 години?

Загадъчният алуминиев чеп е открит през 1974 година на два километра източно от Аюд (Румъния). Артефактът е открит на към 10 метра дълбочина, а до него имало две мастодонтски кости. На външен тип предметът приличал на глава на чук.

Съобщено е, че мистериозният алуминиев чеп е занесен за разбор в археологическия институт в Клуж-Напока, където станало ясно, че артефактът е изработен от алуминиева сплав, покрита с тъничък оксиден пласт, който свидетелства, че предметът сигурно е на най-малко няколко века. Сплавта се състои от 12 разнообразни детайла и съставлява 89% от цялата маса на клина.

 алуминиев чеп

Тук се крие и мистерията към клина – човечеството не е знаело за съществуването на алуминия до 1808 година, а металът не е създаван в промишлени количества чак до 1825 година За култивиране на алуминий е нужна температура от 1000°С. Заради обстоятелството, че алуминиевият чеп е открит в същия пласт както мастодонтските кости, учените са заключили, че възрастта му е най-малко 11 000 години.

Изказани са доста отзиви, че загадъчният артефакт е доказателство за посещаване на Земята от извънземни в далечното минало. Според някои инженери клинът е сходен на „ пета “, употребяваща се при кацането на галактически апарати. Научното общество е на мнение, че алуминиевият чеп е изработен на Земята, само че предназначението му не е изяснено.

 aluminum-wedge-of-aiud

Всъщност не съществува доста информация по отношение на произхода и метода на изработка на мистериозния алуминиев чеп. В момента даже не е ясно къде се намира, само че за благополучие съществуват фотоси, доказващи обстоятелството, че е неотложно съществено преразглеждане на общоприетата версия за произхода и възрастта на човечеството.

Ancient Explorers

Източник: drevnite.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР