Загадъчните екосистеми на океанските дълбини са проучени по-малко от 0,05%.

...
Загадъчните екосистеми на океанските дълбини са проучени по-малко от 0,05%.
Коментари Харесай

Кошмарни създания от дълбините: находките на един руски рибар

Загадъчните екосистеми на океанските дълбини са проучени по-малко от 0,05%.

Тези тъмни и студени кътчета се населяват от същества, които като че ли са излезли от нечий призрачен сън. Точно такива злокобни на тип създания, предходната година попадали в мрежите на един съветски риболовец, който даже си направил сбирка на ужаса.







Гоблиновата акула е един от положителните кандидат за най-отблъскваща риба в океана. Заради дълбочините, които населява, тя е съвсем неуловина.





Наскоро Роман Федорцов показа още същества от ужасяващата си сбирка. Някои от създанията са толкоз странни, че човек би помислил, че идват от различен свят.







Тези невероятни същества живеят в "Зоната на здрача " - онази част на океана, където не проблясва даже един безоблачен лъч. Това е региона сред 200 до 1000 м под повърхността, наречена мезопелагична зона, написа Science Alert.



Роман Федорцов работи на риболовен транспортен съд в Баренцово море и живее в Мурманск, Русия, само че това, което е уловял, наподобява като от друга планета или като че ли пъкълът се е отворил и пуснал свободно да бродят демони в земните морета.





Wow! Nice)... Like this creature pic.twitter.com/Gx57d7QYW4
— Роман Федорцов (@rfedortsov) October 19, 2017
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР