Заев смята, че има голямо партньорство между РСМ и Гърция.

...
Заев смята, че има голямо партньорство между РСМ и Гърция.
Коментари Харесай

Заев: Споразумението от Преспа превърна спора в сътрудничество

Заев счита, че има огромно партньорство сред РСМ и Гърция. Предходният министър председател на Северна Македония Зоран Заев ще взе участие в конгреса на гръцката партия СИРИЗА, заяви Катимерини, представена от dnes.bg.

Заев приказва пред гръцки медии преди заминаването си за страната. Той напомни, че Преспанското съглашение беше утвърдено, до момента в който министър председател на Гърция беше Алексис Ципрас.

" Споразумението от Преспа трансформира разногласието в съдействието. Той е доста скъп. Присъствах на форума в Делхи. Там разговарях с министър председателите Ковачевски и Мицотакис.

Убеден съм, че хората, които желаят другарство и съдействие в двете страни, са доста повече от тези, които търсят разногласията. Това е радващо. Мисля, че партньорството сред двете страни е на доста по-високо равнище, от колкото беше преди ", съобщи Заев.

Той добави, че решението му да подаде оставка от премиерския пост е било вярно. Това е посочило, че той чува гласа на народа. Заев добави, че демократичните европейски идеали би трябвало да бъдат издигнати като съществени за страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР