Заетостта в болничните легла не се увеличава дифузно в цялата

...
Заетостта в болничните легла не се увеличава дифузно в цялата
Коментари Харесай

Здравните власти ще въвеждат ограничения само по области

Заетостта в болничните кревати не се усилва дифузно в цялата страна, а единствено в избрани области, по тази причина обсъждаме на равнище народен действен щаб и Министерство на здравеопазването използването на местен метод за противоепидемични ограничения, разгласи здравният министър проф. Костадин Ангелов при започване на постоянния брифинг за обстановката с.
" Наблюдаваме една добра наклонност, която ни прави доста положително усещане и ще проучваме дали ще продължи и идната седмица - броят на излекуваните по отношение на новите случаи. Миналата седмица новите случаи по отношение на излекуваните
бяха три към едно, а в този момент са две към едно ", съобщи Ангелов. Двуседмичната заболяемост обаче е 285 нови случая на 100 000 души на 14-дневна база, стана ясно от данните на основния здравен контрольор доцент Ангел Кунчев .
На национална база заетостта е 48% за неусложнени пациенти, а на интензивните кревати е 57%. В областите с най-голям брой на новите случаи Кунчев предложи да се последва образецът на Бургас и да се спрат плановите интервенции, с цел да може лечебните заведения да съсредоточат старания в посрещането на Коронавирус случаи.
Очаквайте детайлности!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР