Заетите в областта на ресторантьорството се обявиха против регулации в

...
Заетите в областта на ресторантьорството се обявиха против регулации в
Коментари Харесай

Протест пред президентството с искане на вето на закона за шума

Заетите в региона на ресторантьорството се оповестиха срещу регулации в закона за шума, които регламентират тишина след 23 часа. Те упорстват президентът да наложи несъгласие на измененията, които депутатите одобриха предходната седмица. " Няма да сме тихи " - надписът по фланелки и плакати ясно декларира позицията на ресторантьорите. Те упорстват за ясни и точни дефиниции в кои заведения и в кои зони може да има звук през нощта. Противопоставиха се на общата режисура музикалния декор час преди среднощ да спре на всички места - още повече, че изключително през лятото хората излизат точно тогава. Ние направихме лични замервания в последните 3-4 дни с уредите, които употребява РЗИ - 55 децибела звук, който е разрешен за заведенията, сега аз и вие го нарушаваме. Фонтанът откъм гърба също. Това значи, че господата зад нас би трябвало да арестуват фонтана и да конфискуват техниката.

Валери Симеонов: Нямало хората къде да се веселят. Това не е правилно. Законът за отбрана от шума в околната среда третира само въпроса за озвучаването. И то би трябвало да бъде неразрешено според новия закон от 23 до 8 часа. Ние не забраняваме работата на заведенията.

Николина Ангелкова: Мисля, че е редно и това се поддържа и от бизнеса и от локалните власт, които съгласно нас би трябвало да дефинират взаимно с бизнеса дали и по какъв начин да има зониране в националните курорти, продуктово зониране приказвам, не териториално.

Управляващите показаха, че постановките в закона, против които е митингът, не са нови, а попадат в нормативната уредба от 2006 година. Протестиращите обаче са безапелационни, че импортираните от тях оферти за осъвременяване на позволените децибели и за основаване на зони със мощно озвучаване в градовете и по Черноморието не са били взети под внимание.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР