Заетите и работодателите от транспортния бранш не очакват увеличаване броя

...
Заетите и работодателите от транспортния бранш не очакват увеличаване броя
Коментари Харесай

Автобусните превозвачи не очакват повече пътници въпреки отпадналите Covid мерки

Заетите и работодателите от транспортния отрасъл не чакат увеличение броя на пасажерите макар отпадането на ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид. 10 % от транспортните компании към този момент са спрели активност, компликациите в бранша не са отпаднали, сочат справките на автобусните компании.

Дори и с по-високите цени за транспорт - както на градските билети, по този начин и на билетите за междуселищни транспорти, от сектора не чакат съществени доходи.

Въпреки анулираните Covid ограничения хората остават внимателни и растеж на пътуванията с рейс не се чакат, сподели от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Към момента цените за транспорт с рейсове са обновени съвсем във всички общини в България, като към момента има и места, където те се договарят с превозвачите, само че до края на този месец цената на билета ще бъде увеличена на всички места.

Магдалена Милтенова, ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи, сподели още:

„ Това нещо, несъмнено, не взема решение казуса по никакъв метод - метанът е 200% повишен, тъй че едно нарастване с 50% на билета по никакъв метод не взема решение казуса с неналичието на средства в сектора ".

Причина за по-високите цени на билетите са освен високите цени на горивата, само че и неналичието на финансиране за междуселищните автобусни линии от страна на страната и общините, както и незадоволителното финансиране на градските и високопланинските автобусни линии, тъй като дотациите, планувани в бюджета, са изчислени на база миналата година, когато инфлацията е била друга от сегашната, обясниха още от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Източник:БНР

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР