Заемите за собствен капитал са популярен избор за собствениците на

...
Заемите за собствен капитал са популярен избор за собствениците на
Коментари Харесай

Колко би струвал заем за жилищен капитал от $20 000 на месец?

Заемите за личен капитал са известен избор за притежателите на жилища, които желаят да се възползват от капитала, който са построили в домовете си, с цел да финансират огромни разноски — изключително сега. Не единствено, че жилищните заеми сега оферират по-ниски междинни лихвени проценти спрямо доста други типове варианти за заемане, само че междинният притежател на жилище разполага с доста личен капитал, против който да заема сега.

Благодарение на повишението на цената на жилищата през последните няколко години, размерът на личния капитал, който може да бъде употребен, който има междинният притежател на жилище, сега е към $200 000. Въпреки че множеството заемодатели ще ви разрешат да вземете назаем единствено % от общия си капитал (обикновено до 80%), парите, които заемате, могат да се употребяват за всевъзможни цели, от ремонт на дома до довеждане докрай на поправки или даже погашение на висока рента дълг.

Но каквато и да е повода да се възползвате от капитала на вашия дом, значимо е да разберете какъв брой ще плащате всеки месец за вашия заем. По този метод можете да определите дали заплащанията по заема ще се впишат в бюджета ви. По-долу ще разбием разноските за три разнообразни сюжета за заем за капитал на стойност $20 000, като вземем поради разнообразни условия на заема и лихвени проценти, с цел да ви помогнем да разберете евентуалните разноски.

Разгледайте най-хубавите си варианти за жилищен заем тук.

Колко би коствал $20 000 заем за жилищен капитал на месец?

Преди да се потопите в съответни образци, значимо е да разберете, че цената на жилищен заем от $20 000 на месец зависи от няколко фактора, в това число периода на заема и лихвения %. Заемите за личен капитал нормално се оферират в две съществени форми: заеми за личен капитал с закрепен лихвен % и кредитни линии за личен капитал с променлива рента (HELOC).

Две от по-често срещаните варианти са 10- и 15-годишен заем условия. За да илюстрираме междинните месечни разноски, ще разгледаме три разнообразни варианти за заем: 10-годишен закрепен заем за личен капитал, 15-годишен заем с закрепен капитал за жилище и 10-годишна кредитна линия за личен капитал (HELOC).

Ще използваме следната формула, с цел да изчислим междинните месечни разноски за всеки вид жилищен заем:

Формула: Месечно заплащане = P * [r(1 + r) n] / [(1 + r) n – 1]

P = Сума на главницата ($25 000)

r = Месечен лихвен % (Годишен % / 12 месеца / 100)

n = Брой месечни заплащания (Срок на заема в години * 12)

Научете повече за ставките на личния капитал, за които можете да се класирате тук.

Пример 1: 10- годишен закрепен жилищен заем при 8,88%

Когато вземете жилищен заем, лихвеният % по заема ви е закрепен, което значи, че остава непрекъснат през целия период на заема ви. Единственият метод, по който лихвеният % по жилищния заем се трансформира, е в случай че рефинансирате заема в нов с друг %. Това води до едно и също заплащане от месец на месец.

За този образец дано изчислим междинната месечна цена на $20 000 10-годишен закрепен жилищен заем с закрепен лихвен % от 8,88%, което беше междинната % за 10-годишни жилищни заеми към 16 октомври 2023 година Използвайки формулата, разказана нагоре, месечното заплащане за този заем ще бъде $252,05 (ако приемем, че няма спомагателни такси, които да се вземат предвид).

Пример 2: 15-годишен заем с закрепен лихвен капитал при 8,89%

Сега дано изчислим месечните заплащания по 15-годишен заем с закрепена рента за личен капитал за $20 000 при 8,89%, което беше междинният % за 15- годишни жилищни заеми към 16 октомври 2023 година Използвайки формулата нагоре, месечните заплащания на главницата и лихвите за тази алтернатива за заем биха били $201,55.

Както можете да видите, 15-годишен закрепен заем за жилищен капитал при 8,89% рента предлага по-ниска месечна вноска спрямо 10-годишен заем с сходен %. Въпреки това, месечната вноска за този заем понижава единствено с към $51 на месец спрямо по-краткия заем, защото плащате малко по-висока рента за по-дълъг интервал, тъй че плащате повече рента общо.

Пример 3: 10-годишен HELOC с променлива рента при 9,00%

За разлика от заемите за личен капитал, кредитните линии за личен капитал (HELOC) не водят до еднократни заплащания. По-скоро HELOC работи като кредитна линия, която може да бъде изтеглена при нужда - и този вид заем нормално идва с изменчив лихвен %. Това значи, че лихвеният % може да се усилва или понижава според от икономическата среда.

За този образец обаче дано създадем изчисленията за 10-годишен HELOC с 9,00% първичен лихвен %, което беше междинната стойност от 10 -годишен лихвен % HELOC към 16 октомври 2023 година Като цяло изчисляването на месечните разноски за HELOC е малко по-различно, защото лихвеният % може да се трансформира с времето, само че за този образец ще приемем, че лихвеният % HELOC остава същият ( 9,00%) през целия живот на заема и че цялата кредитна линия е била употребена от кредитополучателя.

Това, което получаваме, употребявайки формулата нагоре, е приблизително месечно заплащане от $253,35. Въпреки това е значимо да знаете, че лихвеният % по HELOC може да варира, което значи, че месечното ви заплащане може да се промени през целия период на заема.

Долната линия

Разбирането какъв брой ще коства заем за личен капитал от $20 000 на месец е жизненоважно, когато вземате решение за заемане против личния капитал на вашия дом. Като цяло месечната вноска ще варира според от периода на заема и лихвения %. И до момента в който по-кратките периоди на заема водят до по-високи месечни заплащания, по-дългите периоди могат да предложат по-ниски месечни разноски — само че ще плащате повече рента през целия период на заема. Преди да се ангажирате с какъвто и да е жилищен заем, е извънредно значимо да сравните разнообразни варианти и да обмислите финансовите си цели, с цел да вземете осведомено решение, което дава отговор на вашите неповторими потребности и условия.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР