Колко собствен капитал трябва да заемете от него?

...
Заемането на пари срещу собствения капитал във вашия дом може
Коментари Харесай

Заемането на пари срещу собствения капитал във вашия дом може да бъде чудесен начин за достъп до средства за всичко - от подобрения на дома до консолидиране на дългове. Продуктите за собствен капитал като жилищни заеми и кредитни линии за собствен капитал (HELOC) предлагат проценти, значително по-ниски от тези, които ще намерите при кредитни карти или лични заеми. И в зависимост от това как използвате средствата, може да сте в състояние да приспаднете лихвите по време на данъчното време.

Но не всеки може да вземе назаем капитал от домовете си. Един голям определящ фактор е колко собствен капитал имате в момента.

Когато вземете заем за собствен капитал, вие предлагате дома си като обезпечение. Това означава, че ако не сте в състояние да се справите с плащанията по кредита си, заемодателят може да конфискува къщата ви, за да възстанови парите си. Ако нямате достатъчно капитал в дома си, вие сте по-рисков залог за заемодателите и е по-малко вероятно те да ви одобрят.

Вижте днешните цени на капитала тук.

Колко жилищен капитал трябва да вземете назаем от него?

За да отговаряте на условията за жилищен заем или кредитна линия, повечето заемодатели изискват да имате поне 15% до 20% собствен капитал във вашия У дома. Това означава, че ако вашият дом струва $300 000, имате нужда от поне $45 000 до $60 000 собствен капитал.

Въпреки това, сумата на вашия собствен капитал е само отправната точка. Действителната сума, която можете да заемете, може да варира от заемодател до заемодател и зависи от редица фактори, включително вашия кредитен рейтинг, доход и неизплатен дълг.

Разбира се, колкото повече собствен капитал имате в дома си, толкова По-добре. Ще бъде по-вероятно да бъдете одобрени, ще имате по-големи шансове да получите одобрение за повече заеми — и може да получите по-нисък лихвен процент.

Разберете колко можете да заемете от собствения си капитал сега.

Как да изчислите собствения си капитал

За да определите колко собствен капитал имате в дома си, извадете ипотечния си баланс от текущата пазарна стойност на вашия дом.

Да предположим например, че настоящата пазарна стойност на вашия имот е $300 000 и все още дължите $200 000 по ипотеката. В този случай ще имате 100 000 $ собствен капитал (300 000 $ минус 200 000 $).

За да преобразувате собствения си капитал в процент, разделете сумата на текущата пазарна стойност на вашия дом и умножете резултата по 100. Така че , в примера по-горе бихте изчислили:

100 000 / 300 000 = 0,33

0,33 x 100 = 33,33

В този пример имате около 33% капитал във вашия дом — повече от достатъчно, за да покриете прага от 15% до 20%.

Сравнете днешните най-добри продукти за домашен капитал онлайн сега.

Колко собствен капитал трябва да заемете?

Само защото можете да заемете определена сума от собствения капитал на вашия дом, това не означава непременно, че трябва.

Не забравяйте, че всяка сума, която вземете назаем, трябва да бъде върната с лихва, така че трябва да вземете назаем това, от което се нуждаете, и не повече. И тъй като поставяте дома си като обезпечение, трябва да сте сигурни, че можете да си позволите да направите тези плащания или рискувате да загубите къщата си.

За да изчислите колко трябва да заемете, вземете конкретни относно това за какво искате средствата, колко наистина имате нужда и как плащанията ще се вместят в бюджета ви. Бъдете реалисти и честни със себе си, за да избегнете по-късно да се окажете в несигурно финансово положение.

Изводът

Ако нямате достатъчно капитал в дома си, за да вземете заем срещу него, има стъпки, които можете да предприемете, за да изградите повече собствен капитал, включително изплащане на повече от вашата ипотека, извършване на подобрения, които повишават стойността на вашия дом и изчакване, докато домът ви поскъпне.

Ако имате достатъчно собствен капитал, за да вземете заем срещу него , отделете време, за да сравните възможностите си, за да определите най-добрия продукт за собствен капитал за вашите нужди. След това проучете множество опции, за да намерите най-добрата цена и налични условия. Направено правилно, вземането на заем от капитала на вашия дом може да предложи рентабилен начин за финансиране на произволен брой разходи.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР