Заедно със софтуерното дъщерно дружество на Volkswagen Cariad, автомобилният доставчик

...
Заедно със софтуерното дъщерно дружество на Volkswagen Cariad, автомобилният доставчик
Коментари Харесай

Bosch и Cariad: Автоматизирано паркиране и зареждане на елмобили

Заедно със софтуерното дъщерно сдружение на Volkswagen Cariad, автомобилният снабдител Bosch тества автоматизирано паркиране и зареждане на елмобили. С това решение, което се основава на автоматизираното паркиране на Bosch, електрическите транспортни средства се насочват без водач до свободно място за паркиране с алтернатива за зареждане и се зареждат автоматизирано благодарение на роботи.

Простото и неусложнено зареждане е в горната част на листата с стремежи на водачите на електрически коли. Вместо това дългите опашки пред зарядните станции или блокиращите такси за прекомерно късно изключване на захранващия кабел и ръчно ръководство на кабела са съвсем ежедневна действителност.

Автоматичното „ камериерско " зареждане се оправя с тези провокации и има за цел да усили доста удобството за зареждане на електрически транспортни средства за клиентите. Инфраструктурата насочва автомобила до паркинга, където робот отваря капака за зареждане, автоматизирано включва кабела за зареждане и го изключва още веднъж незабавно щом батерията на автомобила е изцяло заредена.

След това колата се връща без лидер назад към място за паркиране без уреди за зареждане, освобождавайки място за идващото електрическо транспортно средство с ниско равнище на батерията. Това прави допустимо зареждането и паркирането на голям брой транспортни средства без човешка интервенция.

Докато двете компании тестват паркиране без водач с автоматизирано паркиране в паркинг-гаража за чиновници на Cariad в Инголщат, автоматизираното зареждането без водач с също се тества в паркинг-гаража за развиване на Bosch в Лудвигсбург. Bosch сега демонстрира какво е належащо за автоматизирано зареждане на CES 2024 в Лас Вегас.

„ Автоматизацията играе основна роля в прехода към подвижност и електромобилност. С нашите две услуги - автоматизирано паркиране и автоматизирано зареждане, ние предоставяме на потребителите по-комфортно преживяване при елмобилноста ", споделя Мануел Майер, вицепрезидент на продуктовата област Cross Domain Паркинг Ниво 4 в Bosch.

Възможността за елементарно зареждане на електрически транспортни средства понижава безпокойството за наличния пробег и е причина за необятно приемане на електромобилността. Технологията също по този начин осъществя разнообразни преимущества за производителите на коли, операторите на станции за зареждане, операторите тук-там за паркиране и доставчиците на сила. Околната среда също печели от електрическите транспортни средства и обвързваното с тях понижаване на излъчванията на CO2 в пътния трафик.

Ролф Дубицки, началник паркиране в Cariad, също вижда огромен капацитет в съдействието - „ Ние сме изключително удовлетворени да работим с Bosch, с цел да оформим бъдещето на автоматизираното паркиране и зареждане. Чрез нашето съдействие можем да тестваме технологиите първоначално разработка на транспортни средства, с цел да ги внедрим стабилно и да предложим на клиентите допустимо най-хубавото потребителско преживяване. "

Automated Valet Parking е първата в света услуга за паркиране без лидер съгласно SAE Level 4 и работи за крайни клиенти в паркинг P6 на летище Щутгарт от към година. Bosch също стартира да оборудва други паркинги в цялата страна с инфраструктурната технология.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР