Заедно със съпругата му се радват на две дълго чакани

...
Заедно със съпругата му се радват на две дълго чакани
Коментари Харесай

Стефан Тананов от Кърджали: Чудесата се случват, когато силно повярваш в тях

Заедно със брачната половинка му се радват на две дълго чакани момиченца


Специално за “Труд ” доктор Людмила Емилова продължава своята поредност на дълголетието. Тя е доктор с три специалности – вътрешни заболявания, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лекуване с плодове, чай и мед върху себе си и съумява да се избави от доста тежки заболявания, взема решение, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 година доктор Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лекуване, през който са минали над 45 000 пациенти от целия свят. Мнозина са се избавили от шаблонно дефинираните от формалната медицина като нелечими болести и като бонус са стопили килограми, освен това с дълготраен резултат. През 1997 година доктор Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на Съединени американски щати.

Щастието в семейство Тананови идва след напрегнати години на очакване на рожба и всички страдания по пътя на общоприетите медицински процедури при сходен проблем. Подобно на хиляди двойки със орис като тяхната, Стефан и жена му Весела минали няколко кръга на пъкъла, като се насърчавали взаимно да не изпадат в обезсърчение. Любовта им е мощна и през днешния ден, повече от 20 години откакто се разкрили като възпитаници в кърджалийската математическа гимназия. Връзката им се построила през студентските години в столицата. После Стефан работил 7 години в Съединени американски щати, а бъдещата брачна половинка го чакала. Сключили брак, само че не отпътували през океана, а се открили в Кърджали. Живеели щастливо, единствено мечтаният правоприемник не идвал.

За преживелиците си и горчивия опит Тананови приказват спестовно. Но го вършат, тъй като са уверени, че споделеното може да е от изгода за хиляди хора с техния горчив проблем, прецизира Стефан. И добавя, че постигнатото от доктор Емилова би трябвало да бъде публикувано по целия свят. Цяло знамение е, че с програмата на плодове, чай и мед настава мечтаната бременност и се икономисват мъчителни процедури, разочарования и душевен сривове на хиляди бездетни двойки.

На фамилията от Кърджали лекарите казвали, че и двамата са здрави и няма спънка да станат родители. Но тази наслада все ги подминавала и отлагането ги измъчвало. Направили всевъзможни проучвания и прегледи. Отишли и в столична клиника по репродуктивно здраве. Отново проучвания и съвещания, след които им предложили да се направи инсеминация. След първата последвали още няколко, само че без триумф. Предстояла им към този момент процедура ин витро, за която обаче трябвало да чакат. Решили да платят, с цел да се спести време, само че опитът, на който възлагали огромни очаквания, се оказал безрезултатен.

Междувременно се открило, че брачната половинка е получила яйчникова киста и се наложила интервенция, загатва Стефан още едно от мъчителните тествания, през които минали. Лекарите предложили да се изчакат 6 месеца след интервенцията за втори опит ин витро. И той не зарадвал фамилията с бебе. Тананови отброявали към този момент няколко години сред Кърджали и София в търсене на фантазията си и си давали сметка, че предстоят още компликации.

През 2007 година Стефан посетил за първи път медицинския център на доктор Емилова. За нея знаел отпреди повече от 10 години от другарка на брачната половинка си, чиято майка се лекувала в центъра с впечатляващ триумф. Мъжът тежал 96,4 кг при растеж 170 см. Най-много килограми натрупал единствено за две години от безсистемно хранене и обездвижване. Имал високо кръвно, високи равнища на неприятния холестерол, повишен и омазнен черен дроб, проблеми с бъбреците и хиперинсулинизъм /предшестващ диабета/, открит с проучвания в медицинския център. Денем го измъчвала хронична отмалялост, а нощем – сънна апнея. Въртял се в обаян кръг и съзнавал, че нещо би трябвало да се промени без отсрочване.

При доктор Емилова попаднал, превзет от скептицизъм, само че още на седмия ден спрял да се пита какво търси там, тъй като отговорът пристигнал. Стефан схванал, че е на точното място. Попивал лекциите на лекарката, взел участие във всички спортни занимания, проведени в медицинския център, общувал с другите пациенти – общество на съидейници по пътя към здравето. Първото му недояждане било 20-дневно с 10 дни зареждане. Първите лекарски контроли в медицинския център след прецизно използване на програмата посочили, че Стефан е стопил 13,2 кг, от които – 7,9 мазнини. Постоянната отмалялост отстъпила, кръвното се нормализирало, а мъжът не можел да повярва, че към този момент спи обикновено, не се изтезава от сънната апнея и не хърка.

Стефан довел при доктор Емилова и брачната половинка си поради упорита мигрена. И при младата жена настъпило усъвършенстване. И двамата съпрузи, като че ли по случайност, поискали съвет от лекарката за най-важния си проблем. А както постоянно споделя доктор Емилова – няма нищо инцидентно. Със завладяваща убеденост тя споделила, че бебето ще пристигна благодарение на плодолечението. Толкова мощно изразила убеждението си, че през днешния ден Стефан си спомня по какъв начин незабавно се доверил и повярвал в чудото.

И то се появило с име Десислава. Днес момиченцето е на 8 години и е научило 27 хора единствено за няколко месеца, откакто почнало да върви на национални танци. Преди това репетирало балет дружно с… второто знамение. То се споделя Ева и пристигнало 3 години след каката. И двете деца са заченати след използване на програмата с плодове, чай и мед от майката и бащата. Бременностите на дамата минали умерено, децата са кърмени и след това хранени здравословно. Съпругата ми преценява менюто на дребните със препоръките на доктор Емилова, споделя Стефан. Още повече, откакто се избавихме от безплодието с нейна помощ, започнахме на смешка да се назоваваме “Емиловци ”. Между закачката и сериозното стои един извървян от Тананови път към здравето, щастието и хармонията. Стефан всяка зима /с изключение на годините, в които са родени децата/ прави програмата в медицинския център и се усеща чудесно. Съпругата му остава на плодове, чай и мед в домашни условия, тъй като не желае да се отделя от дребните. Има опит и убеденост да се оправя с гладуването, а всеки зародил въпрос – за себе си или за момиченцата, разисква с доктор Емилова.

В броя на в. “Труд ” идната събота очаквайте споделения опит на доктор Емилова за резултатите от плодолечението при справяне с безплодието.

Сурови ядкови крекери


 46-2-emilova Продукти:
100 г сурови белени тиквени семки,
100 г сурови лешници,
100 г орехи,
100 г сушени домати,
1 връзка магданоз,
50-60 мл вода,
къри и самардала /на вкус/

Приготовление:
Ядките се накисват в хладка вода за 12 часа, доматите – за 2 часа. Отцеждат се и се измиват добре. Всички артикули се смесват и се разбъркват добре. Разстилат се върху тавички за дехитрататор на слой с дебелина към 0,5 см и се изсушават за 9-10 часа. Препоръчителната консумация е по 30-40 г с обеда или вечерята от постно ядене.

Антиоксидантните съставки, цинкът и Омега 3 мастните киселини в подбраните артикули способстват за възстановяване качествата на семенната течност при мъжете.

Рецептата е на Веселин Станков – сътрудник- съветник в медицинския център на доктор Емилова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР