Заедно с Veolia Water Technologies Ibérica, компанията създаде два производствени

...
Заедно с Veolia Water Technologies Ibérica, компанията създаде два производствени
Коментари Харесай

Roca Group напредва със своя план за устойчивост, като стартира стратегия за ефективно използване на водата

Заедно с Veolia Water Technologies Ibérica, компанията сътвори два индустриални процеса, един за хигиеничен порцелан и различен за смесители, ситуирани в Settat (Мароко) и Eskisehir (Турция), където ще бъдат осъществени два пилотни плана като част от световен проект за одит на интегрирания воден цикъл в заводите на ROCA.

Проектът е осъществен с две цели: понижаване на водния стрес в регионите, в които работи Групата Roca, и запазване на този запас посредством усъвършенстване на циркулярното му потребление. Процесите на произвеждане на хигиеничен порцелан и смесители са тези, които изискват най-голямо количество вода. Поради тази причина компанията ще стартира своя пилотен план точно в тези области.

Кръгова стратегия за водата

За постигането на тези цели, след съвещания с Veolia Water Technologies Ibérica, вкара кръгова тактика за водата. Тя се състои в понижаване на използването на вода във всички етапи на индустриалния развой: отбягване на потреблението на източници на прясна вода, когато това не е строго необходимо; рециклиране; цифровизация и надзор на потреблението й; разделяне; количествено установяване и придаване на стойност; наново потребление и адаптиране на качеството й към всяка съответна приложимост, с цел да се стартира цикълът още веднъж.

С други думи, планът се основава на системата от 6 R: (Reuse) повторна приложимост, (Recycle) преработване, (Recover) възобновяване, (Regenerate) регенериране, (Replenish) попълване и, като разследване, понижаване на потреблението на чиста вода.

Етапен план

На първия стадий Roca Group възнамерява да извърши одит на двете съществени заводи за произвеждане на хигиеничен порцелан и смесители, като ги употребява като пилотни: Сетат (Мароко) и Ескишехир (Турция), които също се намират в два от най-засегнатите от дефицит на водни запаси региони на планетата. Този стадий ще бъде сбъднат през 2022 година с два физически одита и следващи рекомендации.

На втория стадий рекомендациите и подобренията в процесите и оборудването, получени от пилотния план, извършен в Сетат и Ескишехир, ще бъдат публикувани в останалите заводи. След това ще има следващо правене на дефинитивна пътна карта и нейното осъществяване, за прекосяване към индиферентност във връзка с водата в границите на пет години.

Компания с традиции в устойчивостта

е компания, която е отдадена на околната среда и нейните запаси. Поради тази причина, тя създава устойчиви технологии и артикули, които разрешават да се пести вода и сила, като се понижава екологичният отпечатък, който продуктите и тяхната приложимост могат да провокират.

Освен това Roca Group предизвиква начинания за взаимност посредством за допринасяне за решаването на проблемите, произлизащи от неналичието на вода и канализация в света.

За Roca Group

е компания, която се занимава с планиране, произвеждане и продажба на артикули за баня за архитектурата, строителството и интериорния дизайн. Основана през 1917 година, тя съчетава обичаи и познания със пристрастеност към нововъведенията и почитание към околната среда, с цел да отговори на условията на клиентите и да способства за възстановяване на благосъстоянието на обществото.

С устойчивостта като основен детайл във всички свои индустриални процеси и с ангажимент да обезпечи по-добра планета за бъдещите генерации, Roca ползва тази философия в 170-те страни, в които работи, и в своите 84 заводи, предавайки я всекидневно на своите над 24 000 чиновници.

Този фамилен бизнес е пазарен водач в Европа и Латинска Америка. Освен това, компанията има доста наличие в Азия, Близкия изток, Австралия и Африка. В резултат на това тя е международен водач в своя бранш.
roca.bg

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР