Заедно с вече назначената проверка от директора на полицията в

...
Заедно с вече назначената проверка от директора на полицията в
Коментари Харесай

И инспекторатът на МВР ще проверява смъртта на мъж при задържане в Стара Загора

Заедно с към този момент назначената инспекция от шефа на полицията в Стара Загора министърът на вътрешните работи изиска да се направи спомагателна, която да откри всички обстоятелства и условия към гибелта на мъж от града при задържането му от служители на реда, заяви пресцентърът на Министерство на вътрешните работи.

Втората инспекция ще се извърши от инспектората на министерството, като при нея ще се проучват и данните, появили се в обществените мрежи и медиите след случая. Тя би трябвало да ревизира и дали има непозволени полицейски дейности и вероятно превишаване на полицейски пълномощия.

На 30 декември вечерта 58-годишният някогашен републикански първенец по битка Пламен Пенев опитал да избяга от полицията. Служителите на реда реагирали на сигнал за закани с нож против деца. При появяването на униформените Пенев потеглил с автомобила си, като последвало гонене по улиците на града. То завършило със конфликт с полицейски автомобил, като минути след него преследваният мъж е умрял, оповестиха тогава от полицията.

Дъщерите на Пламен Пенев обаче настояват, че против татко им е използвана мощ от страна на служителите на реда, които са го преследвали.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР