Заедно с управителя на СБАЛББ д-р Цветомила Дудевска и с

...
Заедно с управителя на СБАЛББ д-р Цветомила Дудевска и с
Коментари Харесай

Кметът на Троян и представители на двете болници представиха възможностите за кариерно развитие в общината пред студенти от Медицински университет – Плевен

Заедно с шефа на СБАЛББ доктор Цветомила Дудевска и с доктор Красимир Маринов, шеф на поделение “Вътрешни заболявания ” в МБАЛ – Троян, Кметът на Троян, госпожа Донка Михайлова, показа в Медицински университет – Плевен опциите за кариерно развиване на фрагменти в бранш “Здравеопазване ”, които общината предлага.   

На срещата, осъществена с общителното домакинство на ректора на университета проф. д-р  Добромир Димитров, д.м.н., участваха над 120 студенти по медицина и здравни грижи (медицински сестри, лаборанти, рехабилитатори) и огромна част от академичното управлението на висшето образователно заведение.

Г-жа Михайлова описа на бъдещите медици за активността на Общинския фонд за поддръжка на професионалното развиване на фрагменти в бранш „ Здравеопазване “ и за спомагателния обществен пакет, предлаган от Община Троян на тези от тях, които пожелаят да стартират работа на територията на общината.

Кметът особено подчертава върху потребността от медицински личен състав и в динамично разрастващата се сфера на обществените услуги, наблягайки обстоятелството, че от началото на нейното ръководство, броят на предоставяните услугите е повишен от една на девет. Допълнително по планове се дават още 4 обществени услуги, като следва откриване на нови три, за които идващите месеци ще се търси личен състав, в това число медицински.

Студентите с интерес изслушаха и презентациите на МБАЛ – Троян и Специализираната болница за интензивно лекуване на белодробни заболявания, представящи опциите за осъществяване на стаж и за започване на работа в двете болнични заведения.

Темата за дефицита на фрагменти в бранш опазване на здравето от дълго време стои на дневен ред, освен на локално, само че и на национално равнище. Чрез активността на основания през 2017 година Фонд за поддръжка на фрагменти в бранш „ Здравеопазване “ в Община Троян, който следва модела на изпитаната в предишното процедура за привличане на млади експерти в организациите посредством разпределяне на стипендия, Община Троян се пробва да предложи решение на наболелия проблем.

Първият сполучливо приключил образованието си стипендиант на Фонда стартира работа в МБАЛ „ Д-р Георги Стоев-Шварц “, Троян през месец септември предходната година, а още двама студенти по медицина получават подкрепяне, като се чака да стартират работа в околните няколко години.

Финансовото подкрепяне се реализира под формата на ежемесечни стипендии за съответната образователна година, в размер на 60 % от минималната работна заплата в страната, а стипендиантът се задължава да работи в някое от двете болнични заведения в града за период, не по-кратък от времето, през което е получавал стипендия.

Приемът на документи, от страна на искащите да се възползват от опциите, които Фондът за поддръжка на професионалното развиване на фрагменти в бранш „ Здравеопазване “ на Община Троян обезпечава, е целогодишен. Подробна информация може да бъде открита на:

Чрез използването на тази процедура освен болничните заведения имат опция да привлекат дефицитни експерти, само че и младите медици получават финансова помощ за довеждане докрай на образованието си и гаранция, че ще стартират работа по специалността си.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР