Заедно с терористите от югоизточните райони на сирийската пустиня спешно

...
Заедно с терористите от югоизточните райони на сирийската пустиня спешно
Коментари Харесай

Инструкторите на терористите от НАТО спешно бягат от Сирия

Заедно с терористите от югоизточните региони на сирийската пустиня незабавно се изтеглят и задграничните инструктори, замитайки следите от своето минало съдействие с тях по разпалването на гражданската война в страната, оповестява eadaily.com Командването в пункта за интервенции „ Ал Мук” в йорданската столица Аман сложило въстаниците пред избор: да се върнат от позициите си в сирийската пустиня в базата в Йордания или да отидат да се бият с армията на Асад. Разбира се „ умерените” метежници избрали спасението.

Така излезе на ярко още един факт от надълбоко ешелонираната инфраструктура на НАТО на сирийско-йорданската граница срещу армията на Асад.

Оперативният щаб „ Ал Мук” е основан още през 2013 година отпред с офицери от Съединени американски щати, Англия, Франция и Йордания. Според известия на иранското разузнаване, той поддържа връзка с всички въоръжени групи, свързани със ССА, настоящи в южните провинции Дераа, Кунейтра, предградията на Дамаск и Алепо.

Сирия напуснал и английският спецназ, дислоциран преди в базите „ Ат Танф” и „ Ал Закаф” на стратегическото съединяване на границите на Сирия, Ирак и Йордания. За ново място на дислоциране е определена базата „ Ал Азрак” в Йордания. Историческият символизъм на това пренасяне се заключава във обстоятелството, че точно в крепостта Ал Азрак се намирала щаб-квартирата на авантюриста Лоурънс Арабски по време на вдигнатото от него арабско въстание през 1916-1918 година А както призна през този май английското външно разузнаване, планът за „ арабската пролет” е създаден от него още през 2004 година въз основа на именития опит от преди 100 година

Каква роля ще изиграе новият английски форпост в новите исторически действителности в забележителна степен ще зависи от Русия, възстановила своето наличие в Близкия Изток. Повече от явно е, че британците ще кроят проектите си по прекрояване на района, залагайки на първо място на несъгласията сред Иран и Саудитска Арабия.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР