Заедно с премиера Николай Денков и военният министър Тодор Тагарев,

...
Заедно с премиера Николай Денков и военният министър Тодор Тагарев,
Коментари Харесай

Зам.шефът на НАТО от полигон Ново село: Русия ще използва зимата ...

Заедно с премиера Николай Денков и военният министър Тодор Тагарев, той следи демонстрацията на оперативни качества за водене на отбранителна интервенция, на образователния полигон „ Ново село “ в границите на учението Iron Strike – 2023.

 

" Русия продължава да води своята война на експанзия против Украйна ", сподели още Джоана и добави: " Опасните дейности на Русия са сериозна опасност за сигурността в Черноморския район. НАТО и съдружниците ускориха своите старания за наблюдаване и разузнаване в Черно море, в това число посредством военноморска патрулна авиация, самолети АУАКС на НАТО и дронове. Много се веселя, че България работи в съдействие с Турция и Румъния за противопоставяне на плаващите мини в Черно море ".

 

Според него всички тези неща би трябвало да се имат " поради и предвид на идната среща на върха във Вашингтон следващата година, когато ще честваме 75-годишнината на алианса “. Джоана смяа, че НАТО би трябвало да се концентрира върху няколко неща, измежду които по какъв начин да ускорява своя капацитет за защита, поддръжката към Украйна, както и да приложи 360-градусовия метод към сигурността на алианса.

 

" Приветствам уговорката, който е поела България, да задели най-малко 2% от брутния си вътрешен артикул за разноски за защита през идните години, което ще се изрази допълнително бойни самолети, изтребители, патрулни кораби и бойни машини за пехотата. Това ще увеличи сигурността в България и ще направи НАТО по-силна ", уточни още зам.шефът на НАТО.

 

Българският министър на защитата Тодор Тагарев също съобщи, че Русия продължава да подхваща провокативни дейности против свободния трафик в Черно море. „ Това, което Европейският съюз прави, са дейности за нараснала зоркост в Черноморския район. Заедно с нашите съседи Румъния и Турция приготвяме провеждането на противоминна интервенция, която ще бъде отворена за други наши съдружници. Така ще подсигуряваме сигурността си по-добре “, напомни министърът.

 

Министър Тагарев уточни, че военнослужещите са изпълнили своите задания по време на учението. „ Осем съдружника работят дружно на българска територия, готвят се дружно и са подготвени да възпрат всеки евентуален агресор, да отбраняват нашата страна, да способстват за нашата сигурност и сигурността на източния фланг на НАТО “, уточни Тагарев.

 

„ Ние сме удовлетворени, че за първи път от съвсем 20 години участие на България в НАТО, Северноатлантическият съвет в състав посланици прави посещаване в нашата страна. Всички те имаха опция да видят каква е степента на подготвеност, да поговорят с военнослужещите и да помислят още какво може да бъде направено, с цел да подсигуряваме всички дружно още по-добре общата ни сигурност “, означи още той.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР