Заедно с представянето на новия iPhone 13 през изминалата година,

...
Заедно с представянето на новия iPhone 13 през изминалата година,
Коментари Харесай

Apple поправя „шпионското“ си устройство с няколко ъпдейта

Заедно с представянето на новия iPhone 13 през миналата година, Apple сподели още един забавен артикул, наименуван AirTag. Малките кръгли GPS тракери бяха показани като устройства, които да улеснят всекидневието и да ни оказват помощ за намирането на разнообразни движимости, устройства или даже домашни любимци, само че в последните месеци тяхната функционалност се промени много съществено. Както няколко пъти в и разказвахме, крадци употребяват AirTag-овете, с цел да наблюдават коли или даже хора без те да схващат за това.
`Apple

От Apple се пробваха да разрешат казуса и създадоха приложение за Android, което да „ улавя “ проследяващите устройства, както и вкараха функционалност при която AirTag издава тон, в случай че засече, че наоколо има човек с конфигурирано приложение или Apple устройство. Въпреки това, нарушителите откриха нов метод и в интернет се появиха „ ъпдейтнати “ устройства, които не издават никакъв тон и на процедура са неоткриваеми без нужното приложение.

`Apple

Сега компанията от Купертино работи над нов ъпдейт, който да направи AirTag още по-лесен за разкриване и да предотврати неприятните намерения на употребяващите го. Устройството към този момент ще издава доста по-силен тон, който ще може да бъде включван ръчно, с цел да бъде откривано още по-лесно. Apple работи и над функционалност наречена Precision Finding, която ще дава още по-точни насоки за това къде тъкмо е подложен AirTag-ът. Заедно с тези новости, промени ще има и при изискванията за прилагане и инструкциите при в началото включване на устройствата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР