Заедно с ПП-ДБ изработваме законодателна програма за първата сесия на

...
Заедно с ПП-ДБ изработваме законодателна програма за първата сесия на
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се разбраха по някои теми, говорили са и за конституционна реформа

Заедно с ПП-ДБ създаваме законодателна стратегия за първата сесия на Народното събрание. Тя ще бъде обвързана с избора на ръководител на Народното събрание. Тази стратегия включва най-важните за страната ни тематики в другите секторни политики. Това разгласи на брифинг в Народното събрание

" Това са законопроекти, касаещи приемането на България в Шенген, Еврозоната, ПВУ, както и правосъдна промяна. Уточнихме състава на работните групи. Даваме им период до вторник да са подготвени с няколко от целите закони. Ръководител на работната група от страна на ГЕРБ- е, от страна на ПП-ДБ е акад.. Имаме за цел да внесем някои от плановете взаимно, което ще заявява, че сме намерили рационално съдействие и че ще бъдат подкрепени в пленарна зала ", добави тя.

" Започнахме диалог и за конституционна промяна. Убедени сме, че дълбока промяна на правосъдната система би могла само и единствено да се осъществя посредством конституционна промяна ", разяснява още Атанасова.

" Дали ще има държавно управление и с кой мандат ще бъде то, зависи от напъните на всички нас. Ние от ГЕРБ- сме уверени, че единственият метод България да излезе от рецесиите и да преодолее всички предпоставки по пътя за връщане обратно, е посредством устойчиво държавно управление и устойчиво болшинство, което да стои зад него ", уточни още тя. 

„ Това е първа стъпка за нормалност в разговора, за търсене на единодушие. Голяма стъпка е, че имаме общи цели. Да се надяваме, че това е стъпка към образуване на болшинство, което да излъчи държавно управление ”, добави Атанасова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР