Заедно с неизпълнения мандат за съставяне на правителство, управляващата коалиция

...
Заедно с неизпълнения мандат за съставяне на правителство, управляващата коалиция
Коментари Харесай

Нинова: Румен Радев е част от тази група, която свали действащото правителство

Заедно с неизпълнения мандат за сформиране на държавно управление, ръководещата коалиция завещава на служебния кабинет безпорядък в енергетиката. Това съобщи президентът Румен Радев откакто „ Българска социалистическа партия за България “ върна на президента несбъднат третия и финален мандат за сформиране на държавно управление в границите на сегашното 47-мо Народно заседание. 

„ Кризата в енергетиката, която може да прерасне в колапс на стопанската система и на обществените системи, е най-тежкото завещание на това държавно управление “, сподели Радев. 

" Ние положихме всички старания да решим казуса с КЕВР. Дори предложихме на трите партии, с които преговаряхме, да удължим периода на работа на Народното събрание, с цел да може законно да бъде определен ръководител на КЕВР. Напълно си даваме сметка каква тежест е КЕВР да не работи в идните тежки месеци ", съобщи от своя страна водачът на БСП  Корнелия Нинова и попита президента дали има желание да удължи работата на Народното събрание, с цел да се реши този проблем. 

" Призовавам Народното събрание да откри решение на този извънредно значим проблем до края на тази седмица ", отговори й Румен Радев. 

След срещата водачът на социалистите Корнелия Нинова направи коментар и пред медиите.

" Първо , президентът не е спрял да подлага на критика това държавно управление от първия му ден, макар че той самият сътвори главната партия в него - " Продължаваме Промяната ". Заедно с ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и " Възраждане " не ни дадоха и даже 100 дни. Смятаме, че той е част от тази група, която смъкна настоящото държавно управление ", сподели Нинова. 

" Второ, във връзка с рецензията за енергетиката - Българска социалистическа партия проявихме най-висока степен на отговорност. Още предходната седмица сигнализирах в Народното събрание какъв брой е тежък казусът с избора на ръководител на КЕВР. Никой не ми повярва. Последвапа упреци, експанзия, жлъч и обвинявания, че държим мандата, с цел да стоим още една седмица в креслата си. Една седмица по-късно всички схванаха тежестта на въпроса. Така че не одобряваме рецензията на президента към Българска социалистическа партия за това, че оставяме безпорядък. Препоръчваме му да обърне тази рецензия към Има Такъв Народ, чийто министър на енергетиката те са излъчили. Има Такъв Народ и Слави трифонов са си излъчили министър на енергетиката, решенията в енергетиката се взимат от него ", добави водачът на Българска социалистическа партия. 

Корнелия Нинова прикани президента да не се оправдава с завещание, а да назначи министри, които ще се оправят с проблемите.

„ Готвим се за избори и ние имаме с какво да влезем в тези избори. Няма да носим отговорност за работата на служебния кабинет, защото никой не се е обърнал публично към нас да дадем оферти за министри ”, изясни тя. 

„ Не скърбя, че издигнахме Румен Радев за президент. Аз го издигнах персонално. Той дължи двата си мандата, първия изключително, на Българска социалистическа партия. Гражданите да оценят неговата работа като президент ”, сподели още Нинова.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР