Заедно с коалиционните ни партньори от и ДБ бяхме подготвили

...
Заедно с коалиционните ни партньори от и ДБ бяхме подготвили
Коментари Харесай

Петър Куленски : Над месец и половина ИТН гласува координирано с ГЕРБ, ДПС и Възраждане


Заедно с съдружните ни сътрудници от и Демократична България бяхме подготвили законодателна стратегия със 79 законодателни оферти с тъкмо написани времеви рамки, като нашата концепция беше да я внесем за гласоподаване в Народното събрание, с цел да забележим дали тя ще получи поддръжка и вероятно от това да бъде осъществен третият мандат. Както видяхте, с гласовете на,, " " и " " тази точка не беше позволена в дневния ред, затова споделиха, че връщат мандата. Това сподели в коридорите на Народното събрание зам.-председателят на ПГ на " " Петър Куленски, съобщи кореспондент на.

Попитан дали съгласно него президентът ще разпусне Народното събрание тази седмица или пи-късно, Куленски съобщи: " Този отговор е напълно в пълномощията на президентската институция. Предполагам, че тя ще съблюдава кнституционните процедури. Ние продължаваме нашата работа. Внесли сме законопроекти и продължаваме да работим ".

Той посочи, че процедурата за избор на ръководител на КЕВР е в седмичната стратегия на Народното събрание, само че би трябвало първо да мине през отрасловите комисии.

В отговор на въпрос дали е сюрпризиран от случилото се през днешния ден в пленарната зала, Куленски уточни: " Абсолютно не ме изненада. Виждаме, че повече от месец " " координирано гласоподава дружно с, и " ".

Вече е несъмнено, че вървим към предварителни избори. Изцяло в пълномощията на президента е да разпусне Народното събрание и да дефинира датата на новите избори, означи зам.-председателят на ПГ на " ".

Имаме подготвеност да внесем процедурата за избор на ръководител на КЕВР. Доколкото знам, през днешния ден ще бъде свикана енергийна комисия и мисля, че това ще залегне в дневния ред, като по-късно би трябвало да влезе и в Народното събрание. Оттук нататък топката е в президентската институция – какъв брой и дали ще удължи живота на това Народно заседание, с цел да може да бъде признато както това решение, по този начин и други належащи законопроекти, сподели още Петър Куленски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР