Заедно с изкуствения интелект, персонализацията в момента е най-важната тема

...
Заедно с изкуствения интелект, персонализацията в момента е най-важната тема
Коментари Харесай

Персонализацията става ключова тема за електронната търговия на модни стоки

Заедно с изкуствения разсъдък, персонализацията сега е най-важната тематика в света на електронната търговия на фешън артикули. Модната търсачка обръща внимание на тези нововъведения в онлайн платформата си, като в същото време следи и предлага механически решения на електронните магазини на своите сътрудници. Използването на умни решения за персонализация става все по-необходимо в стилната електронна търговия, защото те освен улесняват клиентите да намерят уместно наличие, само че и оказват позитивно влияние върху индикаторите за продажби.
Още преди рецесията с COVID-19, от McKinsey предвидиха, че персонализацията в онлайн магазините ще бъде главен мотор на триумфа при търговията на дребно през идващите години. Според изследване на GLAMI, обхващащо пазарите в ЦИЕ, онлайн сегментът ще нарасне с 20% през 2021 година. Свиването на офлайн пазара от предходната година ще продължи да се усеща до 2023 година, когато се чака физическата търговия на фешън артикули в района да доближи предпандемичните си равнища. Компаниите, които не обръщат внимание на тези прогнози, могат да изгубят забележителна част от приходите си или даже да банкрутират. Днес това е по-вярно от всеки път освен за онлайн, само че и за физическите продажби. Привличането на клиент в пренаситена конкурентна среда и задържането на вниманието му е нелека задача. Тя изисква уместно профилирано наличие и условия за улеснено потребителско преживяване. Експертите на поучават сътрудниците си да познават допустимо най-добре своите клиенти, с цел да им оферират персонализирано наличие и да максимизират облагите си. Разработването на уеб страница, поддържан от изкуствен интелект, може да изисква обилни запаси, заради което доста електронни магазини избират да се причислят към GLAMI, търсачка, която употребява усъвършенствана система за персонализация за всички артикули от своя азбучник. Основното преимущество на персонализацията е, че клиентът може да се ориентира измежду голям набор от артикули. „ Днес даже един междинен онлайн магазин предлага хиляди артикули и би трябвало да обезпечава персонализирано наличие. То усъвършенства всички значими индикатори, като кликвания, продажби или възвръщаемост на инвестицията ", изяснява Радек Бартизал, инженер Машинно образование в отдела по Изкуствен разсъдък на GLAMI.


Персонализацията в GLAMI
В персонализацията се прави по два метода съгласно системата за рекомендации на продукти. Първо, потребителят избира съответните артикули и по-късно системата предлага сходни на него, без да се концентрира върху историята му на извършване на покупки. Вторият метод е по-персонализиран. Системата сортира артикули в дадени категории, да вземем за пример рокли, и следи от близко това, на което потребителят е обърнал внимание при извършване на покупки. Впоследствие тези артикули ще бъдат предложени на консуматори със сходни характерности. „ Персонализацията е нужда в наши дни. От внедряването на тази система, ние непрестанно я подобряваме, с цел да подсигуряваме, че на потребителите се демонстрират най-подходящите артикули. В този развой обаче скоростта също е доста значима. Системата би трябвало да може да откри най-подходящите измежду милиони продукти и то за елементи от секундата ", прибавя Радек Бартизал. По думите му след въвеждането на системата за персонализация, множеството индикатори са се подобрили.

„ За дадена компания може да е мъчно да реши какъв брой време и човешки капитал ще спести, в случай че влага в изкуствен интелект, само че удовлетвореността на потребителите може елементарно да бъде измерена посредством индикатори като коефициента на преработка. След внедряването на персонализирано търсене в GLAMI, коефициентът на преработка и брутната пазарна стойност се усилиха с над 10%. " споделя още специалистът.
Разпознаваемостта в електронната търговия с фешън артикули постоянно е сложна, изключително за дребните и междинните онлайн магазини. Чрез GLAMI обаче те могат да попаднат в полезрението на доста клиенти. „ Предимството за тях е, че в GLAMI те могат да доближат до началната страница точно с помощта на нашата система за рекомендации. Това е страхотна добавена стойност за по-малките марки. Те ще станат забележими за необятен кръг консуматори ", акцентира Радек Бартизал.

„ Днес всеки дребен или междинен онлайн магазин би трябвало да предлага и решения за персонализация, защото, от една страна, тя усъвършенства всички индикатори, които се наблюдават при електронната търговия, а въпреки това, в случай че клиентите считат, че процесът на покупка е муден, те просто ще потърсят различен магазин. Системата за персонализация може да бъде релативно скъпа инвестиция. Алтернатива би могло да бъде проявлението на продуктите на уеб страницата на GLAMI, което им разрешава да бъдат предложени на съответните консуматори. Това прибавя основна стойност за по-малките марки, като създавайки персонализирано предложение, GLAMI освен доста опростява намирането и покупката на фешън артикули, само че също по този начин прави магазина забележим за още по-широк кръг консуматори ", изяснява Бартизал.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР