Заедно с идването на най-красивия сезон - пролетта, в началото

...
Заедно с идването на най-красивия сезон - пролетта, в началото
Коментари Харесай

Талантливият художник Тодор Ангелиев-Тоци подреди избожба в храма на духовността и познанието – Националната библиотека

Заедно с идването на най-красивия сезон - пролетта, при започване на април един от забавните модерни надарени художници, илюстраторът Тодор Ангелиев-Тоци подреди за първи път своите произведения в храма на знанието и духовността Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “.



За ценителите и познавачите на рисувалното изкуство, създателят е прочут от дълго време,

а  до края на месеца софиянци и фенове от цялата страна ще имат опция да се насладят на неговите произведения, изложени във фоайето на библиотеката.

Топли думи за стойностните платна и илюстрации на художника при откриването на изложбата показа персонално директорката на Националната библиотека доцент доктор Красимира Александрова. „ Платната и илюстрираните книги от художника, основават чувството за симбиоза сред изкуството на илюстратора и изкуството на словото ”.

Авторът получи висока оценка и от своя учител проф. Виктор Паунов,

който напомни, че още от студентската пейка Тодор Ангелиев владее „ съвършената изящна рисунка със задълбочено естетично композиционно мислене “. „ За неговата бдителност и духовитост свидетелстват изложените  в Библиотеката платна, планове с лога и книги с илюстрации. Тодор е измежду рисуващите художници, тези, които имат куража да ни водят в нови мислени светове със забележителна близост, само че майсторски и изцяло “, разяснява проф. Паунов.



От своя страна създателят с присъщата си невзискателност и премереност благодари на домакините от Националната библиотека за гостоприемството, както и на своите преподаватели, другари и фамилията си за поддръжката и съпричастността за откриването на изложбата.



Откриването на изложбата, отразяваща полета на креативния дух на художника, бе придружено от музикалните импровизации на пиано на Никола Тодоров – Коко, възпитаник в 6 клас на Националното учебно заведение по изкуствата „ Любомир Пипков “.

Всички ценители на магията с четка и графит, могат да се насладят на майсторството на Тодор Ангелиев в изложбата под надпис „ Какво работи един художник-илюстратор в България “ до края на месец април в централното предверие на Националната библиотека. Не подминавайте тази опция, тъй като е значимо да съхраним духовността във време на рецесии, война, инфлация и морална деградация!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР