Заедно с граждански организации сме подали жалби срещу поскъпването на

...
Заедно с граждански организации сме подали жалби срещу поскъпването на
Коментари Харесай

Манолова: Над монополистите се опъват институционални и партийни чадъри

Заедно с цивилен организации сме подали тъжби против повишаването на природния газ, което води до повишаване на тока. От прокуратурата също са се захванали със случая. КЕВР обслужва ползите на енергийните сдружения и им прави дарове. С това би трябвало да се спре. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия омбудсманът Мая Манолова.

Решението на Върховен касационен съд за такса " сградна апаратура " също не е вярно. Днес предложих на депутатите от правната комисия, дружно с енергийното министерство, да предложим промени. Ако такса " сградна апаратура няма да се отстранява ", то най-малко да бъде понижена в някакви естествени граници. 100 лв. е доста огромна сума. Над монополистите се опъват институционални и партийни чадъри. Частните правосъдни реализатори също са доста всесилен противник.

Имам концепция частните реализатори също да почнат да си заявяват приходите. Ще излязат доста забавни обстоятелства. От тяхна страна има гневна опозиция. Законовите промени, препоръчани от мен, целят да защитят длъжника. В момента длъжниците са смазвани. Тези проблеми стартират последователно да се схващат от политиците и институциите.

Започва да има единодушие по тази тематика. По-добре ще е частните правосъдни реализатори да вземат участие в този развой. Да сложим всичко на масата и да водим разговор, а не да се пробват единствено да попречват законовите промени, безапелационна беше Манолова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР