Заедно с Германо-Българската индустриално-търговска камара търсим възможности за сътрудничество в

...
Заедно с Германо-Българската индустриално-търговска камара търсим възможности за сътрудничество в
Коментари Харесай

Ангелкова: Търсим възможности за сътрудничество в областта на дуално обучение в сектор „Туризъм“

Заедно с Германо-Българската индустриално-търговска камара търсим благоприятни условия за съдействие в региона на дуалното образование в бранш „ Туризъм “. Това уточни министърът на туризма Николина Ангелкова при среща с генералния шеф на камарата Митко Василев.
Идеята е в тази самодейност да бъдат въвлечени професионалните гимназии, университетите и представителите на туристическия бизнес, като се употребява немски опит в тази сфера, изясни още министърът. Тя посочи, че министерството работи по основаването на Център за подготовка и преквалификация на изпълнителски фрагменти към Министерството на туризма. И разясни, че сходен образец за школи има в Испания, Португалия и Франция, оповестиха от Министерството на туризма.
Темата с фрагментите в туризма остава един от главните цели в работата на Министерството на туризма. Основната липса на експерти в бранша е най-много в изпълнителските позиции, като пикола, камериерки, сервитьори, рецепционисти, бармани, почистващ личен състав и всички други, които се грижат директно за комфорта на всеки един екскурзиант. Има и настоящ Междуведомствен съвет за фрагментите в туризма.
По време на срещата бе коментирано и присъединяване на Министерството на туризма в туристически изложби в Германия за разпространение на страната ни. Ключова роля в тази посока има обичайното показване на България в най-значимия туристически конгрес в международен мащаб ITB – Берлин, уточни министър Ангелкова. За това тя и основният шеф на камарата Митко Димитров разискаха благоприятни условия за реализиране на взаимни начинания в границите на идното ревю през март идната година. България е измежду най-дългогодишните участници в ITB Берлин, като присъединяване и в тазгодишния конгрес беше за 49-и път.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР