Заедно с финансовия министър Асен Василев, премиера Николай Денков, вицепремиера

...
Заедно с финансовия министър Асен Василев, премиера Николай Денков, вицепремиера
Коментари Харесай

Борисов: Радвам се, че успяхме да придвижим България максимално към Шенгенското пространство

" Заедно с финансовия министър Асен Василев, премиера Николай Денков, вицепремиера Мария Габриел и вътрешния министър Калин Стоянов организирахме работна среща по отношение на влизането на България в Шенген и еврозоната. Искам да помоля всички за повече оптимизъм ", написа във Facebook водачът на ГЕРБ и ръководител на Комисията по външна политика Бойко Борисов.

" Лично вземам участие интензивно в напъните, които се поставят ежедневно и се веселя, че успяхме да придвижим България оптимално към Шенгенското пространство, показва той и добавя: " Разбира се, най-ценно е свободното прекосяване на сухопътните граници и ние няма да се откажем. Вицепремиерът Габриел ни увери, че преговорният развой продължава и България има време до края на годината ".

По думите му през последните няколко години е имало голям брой мигранти, залавяни вътре в страната и това не може да не се отрази. " Това, което вършат сътрудниците от Министерство на вътрешните работи, " Гранична полиция " и Агенция " Митници " обаче е обвързвано с голям труд, който би трябвало да бъде приет ", написа още водачът на ГЕРБ.

Според Борисов, сега България наподобява по напълно друг метод поради последните месеци, в които ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " ръководят дружно. " С Асен Василев работихме по бюджета, имаше доста компликации, само че финансовите параметри на страната стават все по-добри. Най-важна е стабилността, която даваме на страна, а тя от своя страна води до повече вложения ", добавя Борисов.

" България е в чакалнята на еврозоната, в Европейския банков съюз, а в последните месеци близо 30 закона бяха признати от сегашния парламент. Ние създадохме болшинства, които взеха решение всички проблеми. Да, ситуацията не е идеално, само че през последните седмици се научихме да работим дружно. Показваме на хората, че всичко това има смисъл ", написа в умозаключение Бойко Борисов.

По-рано денем, по време на срещата в Народното събрание, на която участваха министър председателят, министърът на външните работи и вътрешния министър стана ясно, че не престават договарянията България да бъде призната напълно в Шенгенското пространство.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР