Заедно с други японски компании, Suzuki Motor Corporation основа изследователска

...
Заедно с други японски компании, Suzuki Motor Corporation основа изследователска
Коментари Харесай

Suzuki изследва технологии за решения за зелена енергия

Заедно с други японски компании, Suzuki Motor Corporation основа изследователска асоциация, наречена „ Изследователска асоциация за нововъведения в биомасата за последващо потомство автомобилни горива “. Чрез нея участващите компании желаят да усъвършенстват производството и потреблението на биомаса, и биоетанол за бъдещи автомобилни горива.

По пътя към въглеродна индиферентност е от решаващо значение да разчитаме на разнороден енергиен микс, с цел да отговорим на потребностите на другите райони. В допълнение към зеления водород и синтетичните горива, създадени от възобновими енергийни източници, обещаващите разновидности включват и биоетанола. Това гориво може да спести излъчвания на CO2 посредством фотосинтеза във етапа на обработване и напредък на модифицираните растения.

Наскоро учредената изследователска мрежа, която включва Suzuki, Eneos, Subaru, Daihatsu, Toyota и Toyota Tsusho, предизвиква проучванията в технологиите за потребление на биомаса и по-ефективното произвеждане и потребление на биоетанол като гориво за коли. Изследването се концентрира върху следното:

1. Изследване на ефикасни системи за произвеждане на етанол. За да се усъвършенства производството на второ потомство биоетанолни горива, чието произвеждане не се конкурира с това на храната, изследователската общественост проектира, конфигурира и експлоатира индустриални съоръжения и създава решения за по-ефективна приложимост.

2. Изследване на страничния артикул О2, хващане и потребление на CO2. Изследователската мрежа изследва по какъв начин може да се употребява високата централизация на О2, който е непряк артикул от производството на водород, и CO2, който се отделя по време на производството на биоетанол.

3. Ефективна работа на цялата система, в това число разход на гориво. В допълнение към разбора на казуса с потреблението на биоетанол като гориво, би трябвало да се извършат моделни калкулации, които могат да се употребяват за прогнозиране както на индустриалните количества от отглежданата суровина, по този начин и на горивото.

4. Ефективни способи за развъждане на първични материали. За да получат суровината за биоетанол, участващите компании създават система, която има за цел оптимални способи на развъждане, с цел да усили оптимално добива и допустимо най-хубавото потребление на растителните съставни елементи. Очаква се проучванията на състава на почвата и други способи да подобрят точността на добивите.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР