Заедно приехте т.нар. съдебна реформа с нарушаване на Конституцията, сами

...
Заедно приехте т.нар. съдебна реформа с нарушаване на Конституцията, сами
Коментари Харесай

Нинова: ПП-ДБ беше употребена, а съдебната реформа ще се сведе до „вместо Гешев – Пешев“

„ Заедно приехте така наречен правосъдна промяна с нарушение на Конституцията, сами си го признахте. Целта на това нещо беше да се смени основният прокурор Иван Гешев. И когато това е напът да стане, от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/ осъзнахте, че ви използваха. Че промяната ще се сведе до вместо Гешев – Пешев и вие нямате надзор върху този развой. Затова през днешния ден Христо Иванов е напът да се отхвърли от многогодишната си борба за правосъдна промяна. “

С тези думи се обърна към народните представители от групата на ПП-ДБ водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада през днешния ден. 

Според нея предлагането за смяна в Конституцията е опит за излаз и посочи, че в тази ситуация още веднъж става дума за борба за въздействие , за постове и за лостове за преодоляване на системата . Тя дефинира съюза сред двете водещи политически обединения като „ изкуствен “ и „ по сметка “ , заради което е причина и за недоразумение още в първите дни. 

По думите ѝ в Народното събрание сега има единствено кавги, побоища, разногласия, унижения на институцията. В същото време от Българска социалистическа партия са внесли предложение за у величаване на майчинството на втората година, преизчисляване на пенсии и увеличение на минималната работна заплата , само че всички те са били отхвърлени от другите партии.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР