Задвижващата система, окачването и спирачките на този електромобил са предназначени

...
Задвижващата система, окачването и спирачките на този електромобил са предназначени
Коментари Харесай

Електрическият Dodge Charger Daytona „изсвирва“ звука от ауспуха на мощен двигател

Задвижващата система, окачването и спирачките на този електрически автомобил са предопределени за високоскоростни трасета, а с цел да се резервира носталгичният саундтрак, има синтезатор за звука от ауспуха на мотора с вътрешно горене

Светлин Желев 10:15 | 06.03.2024 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 17:53 | 05.03.2024

Открито е удостоверение на хипотезата за „ РНК света “

ХардуерДаниел Десподов - 14:09 | 04.03.2024

Твърде подло: съветският „ Сбер “ мощно утежни качеството на изображенията във към този момент закупените тв приемници

ХардуерЕмил Василев - 8:43 | 04.03.2024

Руските преносими компютри „ СИЛА “ ще се доставят с авансово конфигурираната Оценка за съвместимост Uncom

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

При представянето на електрическата версия на Dodge Charger Daytona основателите ѝ от Stellantis подчертаха, че са се постарали да придадат на автомобила допустимо най-впечатляваща динамичност, а по-малко са мислили за пробега, даже като се вземе поради съществуването на тягова батерия с потенциал към 100 kW‧h.

Задвижващата система, окачването и спирачките на този електрически автомобил са предопределени за високоскоростни трасета. За да се резервира носталгичният саундтрак, има синтезатор за звука от ауспуха на мотора с вътрешно горене.

Stellantis въпреки всичко не се отхвърля да пусне трансформация на Dodge Charger с мотор с вътрешно горене. През идната година ще бъде показана версия на спортния автомобил с трилитров шестцилиндров мотор Hurricane. Той ще е оборудван с две турбини. Моделът ще се предлага както във версии с две, по този начин и с четири порти.

Електрическата версия на Charger Daytona ще получи още по-мощна версия Banshee, а най-бързата трансформация на електрическия автомобил от актуалната моделна година е с мощ 670 к.с

Този електрически автомобил е в положение да форсира до 96 км/ч за 3,3 секунди, а четвърт миля (402 м) да преодолее за 11,5 секунди.

Мощността на задвижващата система с два мотора на Dodge Charger Daytona може да варира според от оборудването. Автомобилът може да бъде определен във версии с две и с четири порти. Предните колела са оборудвани със спирачни апарати Brembo с 16-инчови дискове. Управлението на спирачната система е осъществено „ по жица “. Това разрешава гъвкаво да се приспособява нейната работа към определения режим на шофиране. Предният електромотор в „ гражданските “ режими на работа може да бъде изключен, с цел да се пести сила. Задният мост ще има диференциал за по-гъвкав надзор на сцеплението. Системата за зареждане е в положение да достави 550 kW мощ в пиковия миг.

Наличието на 400-волтова бордова мрежа прави новия Dodge да наподобява стар на фона на най-новите конкурентни модели. Тя обаче разрешава тяговата батерия да бъде заредена от 5 до 80 % за 52 минути при свързване към 175-киловатова станция за непрекъснат ток. Когато тази мощ се удвои, времето за зареждане може да се понижи до 32,5 минути.

Различните конфигурации на електрическия автомобил ще се оферират с друга мощ на електроцентралата, като увеличението ѝ на стъпки от 40 к.с. ще изисква известна надценка, като цените като цяло към момента не са конкретизирани. В базовата версия електрическият автомобил е в положение да измине без презареждане на есенцията повече от 500 км, а най-мощната трансформация има пробег от 417 км. Въпреки това, както към този момент беше очебийно, автомобилът е основан за феновете на енергичното шофиране на къси дистанции.

Очертанията на каросерията на модела припомнят за класическите модели на Dodge от този клас

Не най-благоприятният от аеродинамична позиция профил на капака на мотора се компенсира от съществуването на специфични канали за отклоняване на въздуха в горната част на подправената радиаторна решетка и на капака на мотора. В интериора има опция за прегъване на задните седалки за увеличение на багажното пространство. Интериорното осветяване трансформира 64 нюанса и се характеризира с известна „ интерактивност “. Възможна е смяна на степента на рекуперация благодарение на пера на кормилото, а също по този начин измежду специфичните режими за надпревари има функционалност за краткосрочно увеличение на мощността със специфичен бутон PowerShot.

Купетата с две порти Dodge Charger Daytona ще се създават в електрическа версия в средата на тази година, модификациите с четири порти ще се оферират към първото тримесечие на идната година, след което в гамата от оферти на марката ще се появят бензиновите версии на автомобила за най-консервативната част от клиентите. Автомобилите ще се сглобяват в завода Stellantis в канадската провинция Онтарио, а цените ще бъдат оповестени по-късно.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР