Задвижването на BMW i8 за четвърти пореден път печели в

...
Задвижването на BMW i8 за четвърти пореден път печели в
Коментари Харесай

Задвижването на BMW i8 спечели за четвърти път световна награда

Задвижването на BMW i8 за четвърти следващ път печели в своя клас – категорията работен размер сред 1.4 и 1.8 литра – в най-важната конкуренция за мотори в света - International Engine of the Year Award.

Това задвижване е въведено на пазара през 2014 година. От тогава то всяка година печели значимото отличие в своята категория. През първата година то в допълнение е отличено и с премията " New Engine " и Overall-Award. Последното отличие през тази година – за четвърти следващ път – е най-новото доказателство за това какъв брой изпреварило времето си е това Plug-In хибридно задвижване. От въвеждането си на пазара през 2014 година BMW i8 постоянно е бил най-продаваният PHEV състезателен автомобил в света. Модернизираното неотдавна BMW i8 съчетава динамичните характерности на състезателен автомобил с разхода на гориво на дребен автомобил.



Трицилиндровият мотор с вътрешно горене на BMW i8 развива 170 кВт / 231 кс и задвижва задните колела. Електромоторът с мощ, която към този момент е увеличена до 105 кВт/143 кс, черпи сила от литиево-йонна батерия, която се зарежда от стандартен домашен контакт и подава мощността си към предните колела. Тази характерна за модела, създадена и създавана от BMW Group Plug-in хибридна система разрешава и чисто електрическо шофиране с пробег до 55 км в Европейски Съюз тестови цикъл. Благодарение на комбинацията сред електромотор на предната ос и мотор с вътрешно горене на задната ос се обезпечава задвижване на четирите колела, която разпростира капацитета си най-много при оптимално ускоряване и динамично шофиране по завои.

През тази година състезанието " International Engine of the Year Award " се организира за 20-и път. От тогава оценки в своите класове и в цялостното класиране са получени от 69 мотора, създадени за марките на BMW Group. Най-добрите мотори в множеството категории се дефинират от без значение профилирано жури. През тази година то включва 70 автомобилни публицисти от 31 страни. Отличените от това жури спечелили получиха премиите си в границите на профилираното ревю " Engine Expo " в Щутгарт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР