Задръстванията по бул. Патриарх Евтимий стигат до Попа надолу по

...
Задръстванията по бул. Патриарх Евтимий стигат до Попа надолу по
Коментари Харесай

Ресторантьори: Спаси София упражняват терор над бизнеса

Задръстванията по бул. " Патриарх Евтимий " стигат до Попа надолу по целия бул.. Хората заобикалят да слизат до центъра с кола и за бизнеса това е проблем, съобщи шефът на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

" Бизнесът - освен ресторантьорите, а всевъзможен тип бизнес, ще се включи в митинга против реорганизацията на придвижването по Патриарха. Върху нас се упражнява политически гнет ", добави още той.

" Спаси София " не разрешават да има второ мнение и не зачитат непознатото мнение. Или е нашето, или е нещо, разкритикува Ричард Алибегов. Той означи още, че напряко обратно се паркира доста комплицирано, до момента в който за велосипедистите велоалеите са преимущество, само че те по през целия ден стоели празни.

Алибегов сподели, че ПП-ДБ-Спаси София вършат едно деяние, а бизнесът прави друго деяние.

" Няма разговор с общинските съветници от " Спаси София ", обезпокоен е той. " Спаси София " можели да имат хубави хрумвания, само че когато те не са разисквани с бизнеса, стават неприятни. Те отхвърлят освен да дават изявленията, само че не желаят да приказват и с бизнеса, сподели Алибегов.

Той се оплака от гнет от " Спаси София " върху целия ресторантьорски отрасъл. Алибегов още веднъж акцентира, че " Спаси София " могат да имат доста хубави хрумвания, само че в случай че бъдат разисквани с ресторантьорите, бизнесът може да помогне да станат още по-добри. " Трябва да има велоалеи, би трябвало да има метаморфоза, само че не за сметка на бизнеса и на живущите ", безапелационен бе Ричард Алибегов.

Арх. Борислав Игнатов прикани да се изчака решението на Върховния административен съд (ВАС) за реорганизацията на придвижването по бул. " Патриарх Евтимий ". Той счита, че политиката, която води ПП-ДБ-Спаси София, е добра и столицата има потребност от пешеходни и велосипедни алеи.

Арх. Игнатов отбрани " Спаси София ", като съгласно него те имат положителни хрумвания, които граничат с европейските. Той опонира на рецензиите на Алибегов, като добави, че трафикът се провокира от светофарите, а не от разширението на улиците и от паркирането.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР