Задоволство от приемането на държавния бюджет изрази минути след приемането

...
Задоволство от приемането на държавния бюджет изрази минути след приемането
Коментари Харесай

Асен Василев: Бюджетът дава сигурност на всички граждани

Задоволство от приемането на държавния бюджет изрази минути след приемането му от Народното събрание финансовият министър Асен Василев в парламентарните коридори.

" Програмата е разчетена при недостиг от 3%, което ни разрешава да влезем в еврозоната, фокусирано е върху приходите с доста съществени финансови вложения, които да разрешат добър стопански напредък следващата година ", съобщи Василев.

(Не)коалицията още веднъж реши да подчертава на единодушието сред трите партии - паралелно до него застанаха Теменужка Петкова от ГЕРБ и Йордан Цонев от Движение за права и свободи като тримата взаимно си размениха благодарности за " историческия бюджет " (по Йордан Цонев).

" Основното е, че за първи път всички финансови разноски, разход по разход, са разказани - както националните, по този начин и общинските. За първи път от 3 година имаме бюджет, който беше признат в годината, в която би трябвало да се извършва, което ще даде опция и на общините, и на бизнеса да възнамеряват обикновено, и ще даде сигурност на всички жители по какъв начин ще се развива страната и стопанската система ", удовлетворен е Василев.

Министърът отхвърли и опасенията на хазартния бизнес, че измененията ще доведат до съкращения в бранша. Той призна, че таксите са вдигнати сред 2 и 4 пъти, само че не мисли, че ще види хора от хазартния бизнес да излизат на трудовата борса.

Той не вижда проблем и в разминаванията с Демократична България по тематиката с договорите за строителство.

" Основните ни разминавания бяха по параграф 3, който контролира оптималната цена на тока за небитови консуматори. Това е значимо да остане, защото в случай че нямаме оптималната цена, това може да отключи отначало инфлацията. При тях имаше виждане, че не е добре да се взимат част от облагите на ВЕИ производителите, само че за нас е значимо инфлацията да е постоянна ", акцентира Василев.

Не виждам причина за несъгласие на бюджета, сподели министърът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР